Εντείνεται η φρίκη στη Λιβύη: Ξεπέρασαν τους 5.300 οι νεκροί από τις πλημμύρες!

Χιλιάδες αγνοούμενοι

Must Read

Δραματικές ώρες στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης μετά το καταστροφικό πέρασμα της μεσογειακής καταιγίδας. Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες αυξήθηκε στους 5.300, όπως μετέδωσε νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος των μέσων ενημέρωσης του υπουργείου, Μοχάμεντ Αμπού Μοσέ, δήλωσε στο Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 5.300 ενώ υπάρχουν και χιλιάδες αγνοούμενοι. Ο Αμπού Μόσα επιβεβαίωσε ότι οι τοπικές ομάδες διάσωσης συνεχίζουν την αναζήτηση αγνοουμένων και τη διάσωση των εγκλωβισμένων και πληγέντων, καλώντας τη διεθνή παρέμβαση για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης και να προστατεύσει όσους επλήγησαν από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες. Οι θάνατοι και οι καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Ντάνιελυπογραμμίζει τη σοβαρότητά της, καθώς και την ευπάθεια μιας χώρας που έχει σπαραχθεί από το χάος για περισσότερο από μια δεκαετία. Η ξένη βοήθεια άρχισε να φτάνει στη Ντέρνα χτες Τρίτη, περισσότερες από 36 ώρες μετά την καταστροφή.

 

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν πολλούς δρόμους που οδηγούσαν στην παραλιακή πόλη, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 89.000 κατοίκους. Το βίντεο δείχνει δεκάδες πτώματα καλυμμένα και πεταμένα στην αυλή ενός νοσοκομείου στη Ντέρνα, και μια άλλη φωτογραφία δείχνει έναν ομαδικό τάφο στοιβαγμένο με πτώματα.

Διαβάστε ακόμα: 

Φόβοι για 3.000 νεκρούς και 10.000 αγνοουμένους από την κακοκαιρία στην Λιβύη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This