Εθνική απειλή: Η Τουρκία κατασκευάζει πυρηνικό εργοστάσιο στην Θράκη μαζί με την Κίνα!

Ανύπαρκτη η ελληνική κυβέρνηση, σκανδαλώδης η νατοϊκή στήριξη στην εχθρική Τουρκία!

Must Read

Οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Κίνας για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην ανατολική Θράκη προχωρούν και η συμφωνία θα υπογραφεί σε λίγους μήνες, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ σε ομάδα δημοσιογράφων.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μία νέα εθνική απειλή για την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας αποδεικνύεται απολύτως ανύπαρκτη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Είναι αδιανόητο μία νατοϊκή χώρα να συνάπτει συμφωνίες για κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων τόσο με την Ρωσία όσο και με την Κίνα, που θεωρούνται «εχθρικές δυνάμεις» για την υποτιθέμενη «συμμαχία»!

Ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης επισκέφτηκαν την ανατολική Θράκη και είδαν τις τοποθεσίες όπου σχεδιάζεται η κατασκευή.

«Φτάσαμε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο που πρέπει να ολοκληρώσουμε [τη συμφωνία] σε λίγους μήνες», είπε ο Μπαϊρακτάρ.

«Υπάρχουν κάποια άλλα ενδιαφερόμενα μέρη και είχαμε ήδη αρκετές διαπραγματεύσεις για ορισμένα σημεία της συμφωνίας και είμαστε πολύ κοντά σε [επίλυση]. Δεν νομίζω ότι έχουμε μεγάλες διαφορές. Είμαστε σε θέση να συνάψουμε σύντομα μια συμφωνία με την Κίνα για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας».

Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ενεργειακής Διοίκησης της Κίνας He Yang και ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της State Power Investment Corporation Lu Haongzao συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία που επιθεώρησε την περιοχή στη ανατολική Θράκη!

Η «νατοϊκή» Τουρκία έχει ένα φιλόδοξο πυρηνικό πρόγραμμα. Η Ρωσία κατασκευάζει ήδη ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Akkuyu που θα τεθεί εν μέρει σε λειτουργία το επόμενο έτος και βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και τη Μόσχα για ένα δεύτερο εργοστάσιο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη Σινώπη.

Η κυβέρνηση είναι επίσης ανοιχτή στην κατασκευή μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων (SMR’s) με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι η Τουρκία χρειάζεται να παράγει 20 γιγαβάτ από τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στο μέλλον, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα μπορούσε να προσθέσει πέντε γιγαβάτ μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων στο σύστημά της.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Akkuyu έχει ήδη συνεισφέρει σημαντικά στην τουρκική οικονομία και τον ενεργειακό τομέα.

Υπήρξε 47% τοπική συνεισφορά στο έργο που εκτιμάται σε περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Χιλιάδες Τούρκοι εργάζονται στο έργο και αποτελούν το 80% του εργατικού δυναμικού που κατασκευάζει το εργοστάσιο.

Σχεδόν 4.000 άτομα θα εργάζονται στο εργοστάσιο στο Akkuyu μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία και η Άγκυρα στοχεύει να διασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 30% από αυτούς είναι Τούρκοι πολίτες.

Πρόσφατα η Τουρκία έστειλε 317 στελέχη στη Ρωσία για να εκπαιδευτούν στην πυρηνική μηχανική και γίνονται βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της πυρηνικής εκπαίδευσης στην Τουρκία, όπως νέα προγράμματα σε πανεπιστήμια και λύκεια της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μπαϊρακτάρ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μεγαλύτερο εντοπισμό και μεγαλύτερη συμμετοχή των μικρών και μεσαίων χωρών στα επερχόμενα έργα πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Η Ελλάδα σιωπά, αντί να έχει προσφύγει τόσο στο νέοι το όσο και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς για να ανακόψει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας που συνιστά ύψιστη εθνική απειλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This