Νετανιάχου: Θα πάρουμε εκδίκηση για τη μαύρη αυτή μέρα

«Θα τους πλήξουμε μέχρι θανάτου, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ» - «Εγκαταλείψτε τη Γάζα» το μήνυμα προς τους Παλαιστίνιους

Must Read

Λίγη ώρα μετά το έκτακτο διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε την ακλόνητη στήριξη του στο Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε έτοιμος για εκδίκηση για όσα συνέβησαν αυτή τη «μαύρη μέρα για τη χώρα».

Σε ένα σύντομης διάρκειας τηλεοπτικό διάγγελμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έχουν σκοτωθεί γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», ενώ η Χαμάς «έχει αιχμαλωτίσει και κόσμο». 

«Ό,τι συνέβη σήμερα δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο Ισραήλ και θα φροντίσω να μην συμβεί ποτέ ξανά. Ολόκληρη η κυβέρνηση στέκεται πίσω από αυτήν την απόφαση. Ο ισραηλινός στρατός θα χρησιμοποιήσει άμεσα όλες τις δυνάμεις του για να απενεργοποιήσει τις δυνατότητες της Χαμάς. Θα τους πλήξουμε μέχρι θανάτου, θα τους εκδικηθούμε για τη μαύρη μέρα που επέφεραν στο κράτος του Ισραήλ και στους πολίτες του», τόνισε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες της Γάζας να εγκαταλείψουν την περιοχή. «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: “φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλη μας τη δύναμη”», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έδωσε υπόσχεση νίκης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο πόλεμος θα έχει διάρκεια.

«Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ», διεμήνυσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ θα φτάσουν όπου κρύβεται η Χαμάς – η οποία θα καταστεί υπόλογη για την κατάσταση των Ισραηλινών αιχμαλώτων – ξεκαθαρίζοντας πως «το Ισραήλ θα απαντήσει σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να το πλήξει».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κάλεσε τους ηγήτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 

Αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με τους τελευταίους προσωρινούς απολισμούς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότεροι από 250 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από την αιφνιδιαστική επίθεη της Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη.

Οι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης έχουν πιάσει αιχμάλωτους δεκάδες Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, όπως τόνισε ο Νετανιάχου.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 1.452 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 18 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πάντως τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ αναμένεται να αυξηθεί.

Δεκάδες νεκρούς άφησε πίσω της και η επίθεση των δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Με τον μέχρι στιγμής απολογισμό πάνω από 232 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί και άλλοι 1.790 τραυματίστηκαν.

Δείτε επίσης: 

Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: «Ακλόνητη και αμετακίνητη» η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Τελ Αβίβ

Λουτρό αίματος και στη Γάζα!

Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τούρκοι στους δρόμους υπέρ της Χαμάς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This