Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Μαίνονται οι μάχες σε τουλάχιστον 8 σημεία στο Ισραήλ

Πυρά όλμου από τον Λίβανο. 256 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ των οποίων 20 παιδιά και πάνω από 1.800 τραυματίες. Ισραηλινοί με φωτογραφίες στα χέρια ψάχνουν τους δικούς τους

Must Read

Την ευθύνη για τα πυρά που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο και έπληξαν στρατιωτική θέση στο Β. Ισραήλ ανέλαβε η Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά και drones, όπου έπληξαν θέση της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.

 

Πλάνα από χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Χεζμπολάχ  

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δημοσιεύουν πλάνα από τις αεροπορικές επιδρομές τους εναντίον μιας σκηνής της Χεζμπολάχ που έχει εγκατασταθεί σε ισραηλινό έδαφος και άλλων υποδομών στα σύνορα με τον Λίβανο, ως απάντηση σε πυρά όλμων. Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε έναν αριθμό βλημάτων εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Όρους Ντοβ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο Ισραήλ ή στο Λίβανο.

 

Απίστευτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ενώ έφεδροι καταφτάνουν σε ισραηλινές βάσεις στον Νότο. Σύμφωνα με πληροφορίες 100.000 έφεδροι στρατιώτες έχουν κληθεί για να μετακινηθούν στα νότια της χώρας. Συγκλονίζουν οι εικόνες σωρών Παλαιστινίων σε πλαστικές σακούλες οι οποίες είναι συγκεντρωμένες σε κτίριο στο νότιο Ισραήλ. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 256 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, ανάμεσά τους 20 παιδιά. Πάνω από 1.800 φέρονται να έχουν τραυματιστεί.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη από χθες – δύο στη Ραμάλα, δύο στη Χεβρώνα, ένας στην Ιεριχώ, ένας στην Καλκίλια και ένας στη Νάμπλους.

 

 

Ο ισραηλινός στρατός απαντά με σκληρά αντίποινα στην ολομέτωπη επίθεση. Εκατοντάδες Ισραηλινοί ζουν με την αγωνία για την τύχη των δικών τους ανθρώπων που έχουν απαχθεί και έχουν μεταφερθεί στη Γάζα ή βρίσκονται μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών. Ο Γιόνι Άσερ, κάτοικος του χωριού Γκανότ Χαντάρ στην περιοχή Σαρόν δεν γνωρίζει που βρίσκονται η σύζυγος του και τα δύο παιδιά του, μετά την εισβολή της Χαμάς με τους μαχητές της να μπαίνουν στο σπίτι τους.

 

Μιλώντας στο ynetnews.com ο πατέρας κοριτσιών τριών και πέντε ετών έχασε την επαφή με την οικογένειά του που βρίσκονταν στο Κιμπούτς Νιρ Οζ στα σύνορα με τη Γάζα για επίσκεψη στην πεθερά του.

Ο Άσερ δήλωσε ότι η σύζυγος και οι κόρες του επικοινώνησαν μαζί του όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν τον σύντροφο της γιαγιάς και φοβάται ότι και αυτές μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο εντοπισμός του τηλεφώνου της γυναίκας μου δείχνει ότι βρίσκεται στο Χαν Γιουνίς. Φοβάμαι ότι αυτή, οι δύο κόρες μας και η πεθερά μου βρίσκονται επίσης εκεί. Καμία από αυτές δεν έχει απαντήσει εδώ και πέντε ώρες», είπε.

 

 

Μετά από αρκετές ώρες, ο Άσερ είπε ότι είδε τη γυναίκα και τις κόρες του σε βίντεο που είχε διανείμει η Χαμάς από τη Γάζα. Με φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων σε αστυνομικά τμήματα και νοσοκομεία. Πολλοί είναι οι Ισραηλινοί που προσέρχονται στην αστυνομία και στα νοσοκομεία με φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων και είναι έτοιμοι να δώσουν DNA σε μία προσπάθεια να μάθουν την τύχη τους. 

 

 

«Φοβάμαι για την κόρη μου. Ξέρω ότι δεν είναι σε καμία λίστα και χάνω την ελπίδα μου. Μίλησε τελευταία φορά με μια φίλη της και της είπε ότι οι τρομοκράτες ήταν εκεί, πυροβολούσαν τυχαία τους πάντες και εκείνη κρυβόταν», είπε ένας πατέρας. «Την έψαχνα στο νοσοκομείο της Beer Sheva και μετά ήρθα εδώ. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να ελπίζω σε ένα θαύμα. Ήταν με μια φίλη της που επίσης αγνοείται», πρόσθεσε.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This