«Δεν βομβαρδίζουμε νοσοκομεία» – Το Ισραήλ αρνείται πως ευθύνεται για το νέο λουτρό αίματος στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις υποστηρίζουν ότι για την ανείπωτη τραγωδία ευθύνεται ο εξοστρακισμός ρουκέτας που εκτόξευσε η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ από τη Γάζα

Must Read

Το φταίξιμο στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) ρίχνει το Ισραήλ για το αποψινό πολύνεκρο πυραυλικό χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist Hospital στο κέντρο της Γάζας, κατά τη διάρκεια του οποίου φέρονται να βρήκαν τραγικό τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και μικρά παιδιά.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δηλώνουν ότι «δεν στοχεύουν νοσοκομεία», ενώ υποστηρίζουν πως με βάση «πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών», μια ρουκέτα που εκτόξευσε η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία και εξοστρακίστηκε, ήταν εκείνη που προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. «Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική πυραυλική επίθεση προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε κοντά από το νοσοκομείο, όταν αυτό χτυπήθηκε», αναφέρουν οι IDF σε επίσημη ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως «σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η οργάνωση PIJ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή ρουκέτας που έπληξε το νοσοκομείο».

Στο μεταξύ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισραηλινοί διακινούν βίντεο, το οποίο, όπως  υποστηρίζουν, αποδεικνύει τον ισχυρισμό των IDF. Παράλληλα, ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως την ώρα που σημειώθηκε το πολύνεκρο αυτό χτύπημα, δεν υπήρχε αεροπορική δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Ένα νοσοκομείο είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κτίριο και δεν αποτελεί στόχο», ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ισραηλινού καναλιού 12 η Talya Lankri, ανώτερη έφεδρη αξιωματικός και πρώην αναπληρώτρια επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι «ο (ισραηλινός) στρατός δεν χτυπά νοσοκομεία. Αυτό δεν αποτελεί στόχο». Η έρευνα για το περιστατικό «είτε θα δείξει κάποιου είδους τεχνική δυσλειτουργία, είτε μια αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από το εσωτερικό της Γάζας», υποστήριξε η Lankri.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This