«Πρόβα» της χερσαίας επιδρομής η χθεσινή επίθεση στη Γάζα – Πώς εκτιμούν οι Παλαιστίνιοι ότι θα γίνει η μεγάλη επίθεση

«Το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο εκδίκησης» λέει ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης

Must Read

«Πρόβα» για την μεγάλη χερσαία επιχείρηση η οποία βρίσκεται στα σκαριά από το Ισραήλ ήταν η επίθεση που έγινε χθες το βράδυ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ανταποκριτή του Sky News στη Μέση Ανατολή Άλιστερ Μπάνκαλ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι δυνάμεις του Ισραήλ για να προχωρήσουν στην μεγάλη επιχείρηση η οποία ακούγεται ότι θα διεξαχθεί εδώ και κάποιες μέρες θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους διάφορες χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες θα πρέπει να επεξεργαστούν ώστε να έχει μεγαλύτερη επιτυχία η προσπάθεια.

Δείτε βίντεο:

 

Όπως για τις νάρκες εισόδου, για την αντίδραση της Χαμάς όταν τελικά ξεκινήσει η ευρεία εισβολή, αλλά και για την ένταση των πυρών που θα δεχτούν από τους τρομοκράτες όταν περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, μέχρι να γίνει η μεγάλη χερσαία εισβολή ενδέχεται να μεσολαβήσουν και άλλες μικρότερες.

Στην χθεσινή εισβολή συμμετείχαν περίπου 1000 στρατιώτες του Ισραήλ οι οποίοι αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε επέστρεψαν στο δικό τους έδαφος.

Η χθεσινή εισβολή:

Πώς θα γίνει η χερσαία επιχείρηση σύμφωνα με τους Παλαιστινίους

Την εκτίμησή τους για την χερσαία επιχείρηση δίνουν οι Παλαιστίνιοι αναφέροντας πως το Ισραήλ θα «πλημμυρίσει» τις σήραγγες της Χαμάς με νευροπαραλυτικό αέριο και χημικά όπλα υπό την επιτήρηση Αμερικανών κομάντο της «Δύναμης Δέλτα»,  όπως είπε στη βρετανική ιστοσελίδα «Middle East Eye» Άραβας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Όπως υποστήριξε, οι δηλώσεις του βασίζονται σε διαρροές από τις ΗΠΑ.

Στόχος είναι να μπουν μέσα στις σήραγγες να διασώσουν τους 220 ομήρους και να σκοτώσουν τους τρομοκράτες.

«Μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού αερίου θα διοχετευθούν στις σήραγγες της Χαμάς, ικανές να παραλύσουν τις σωματικές κινήσεις για χρονικό διάστημα μεταξύ 6 και 12 ωρών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα διεισδύσουν στις σήραγγες, οι όμηροι θα διασωθούν και χιλιάδες στρατιώτες της Αλ Κασάμ θα σκοτωθούν», ανέφερε η πηγή.

Και πρόσθεσε: «Το σχέδιο εξαρτάται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ώστε να επιτύχουν αποφασιστική νίκη, χρησιμοποιώντας διεθνώς απαγορευμένα αέρια, κυρίως νευροπαραλυτικά αέρια, και χημικά όπλα. Μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού αερίου θα διοχετευτούν στα τούνελ της Χαμάς».

 

Οι αναφορές περί καθυστέρησης μιας χερσαίας εισβολής στη Γάζα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας παραπλάνησης του Ισραήλ προκειμένου να αιφνιδιαστεί ο εχθρός.

Το δίκτυο απευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για να σχολιάσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, ωστόσο, δεν υπήρξε απάντηση.

Ισοπεδωμένη η Γάζα

Ισοπεδωμένο από τους βομβαρδισμούς είναι το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας που δέχθηκε χθες επίθεση όπως φαίνεται σε φωτογραφίες από δορυφόρο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Η εικόνα της πόλης είναι διαφορετική καθώς σπίτια, κτίρια και άλλες δομές έχουν καταρρεύσει από τις ανελέητες επιθέσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πέρα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τo Haaretz, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τη συλλογή στοιχείων μέσω διάφορων ψηφιακών τεχνολογιών στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης έρευνας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι άντρες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνται δεδομένα από κάμερες παρακολούθησης, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, κάμερες GoPro που έφεραν οι άντρες της Χαμάς, δίκτυα επικοινωνίας και άλλες ψηφιακές πηγές.

Μέσα από την ανάλυση των στοιχείων θα προκύψουν δεδομένα για τον σχεδιασμό και τα κίνητρα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου καθώς και για τα άτομα που συμμετείχαν.

«Πόλεμος εκδίκησης»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ-Μάλικι κατήγγειλε από την Χάγη πως το Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο εκδίκησης στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ πρόσθεσε ότι το Ισραήλ πρέπει να συμφωνήσει σε καθολική κατάπαυση του πυρός για να εισέλθει στην Γάζα επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.

«Αυτήν την φορά, ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ είναι διαφορετικός. Αυτήν την φορά, είναι πόλεμος εκδίκησης. Κατ’ αρχάς πρέπει να θέσουμε τέλος σε αυτήν την μονομερή επίθεση και στην συνέχεια οφείλουμε να καλέσουμε σε κατάπαυση του πυρός», είπε.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η έκκληση την οποία ετοιμάζονται να απευθύνουν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών από τις Βρυξέλλες για «παύσεις» στους βομβαρδισμούς ώστε να γίνει δυνατή η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απαράδεκτη, αφού δεν μπορούν να διασφαλίσουν την πρόσβαση της βοήθειας και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.

«Η λύση των δύο κρατών είναι σήμερα περισσότερο εύστοχη από ποτέ», είπε ο Ριάντ αλ-Μάλικι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This