Σοκαριστική δήλωση Χαμάς: 50 όμηροι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς!

Περισσότεροι από 7.000 οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από τις επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας

Must Read

Λίγες ώρες μετά την καταδρομική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «γενική πρόβα» για την πολυσυζητημένη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, ο Άμπου Ομπέιντα, εκπρόσωπος των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης, δηλαδή, πτέρυγας της Χαμάς, ανακοίνωσε πως σήμερα, Πέμπτη 26/10, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακο σκοτώθηκαν «περίπου 50» από τους ομήρους που έχουν αιχμαλωτιστεί από την παραστρατιωτική οργάνωση.

Ο Ομπέιντα έκανε την συγκεκριμένη ανακοίνωση μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram, χωρίς, ωστόσο, να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τους ομήρους. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν η εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή είδηση αληθεύει.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός του Ισραήλ είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 224 άνθρωποι κρατούνται ως αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας, με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού (IDF), Ντανιέλ Χαγκάρι, να δηλώνει πως οι οικογένειές τους έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσά τους βρίσκονται και 30 παιδιά -ακόμη και μωρά ηλικίας μερικών, μόλις, εβδομάδων(!)- που έχουν απαχθεί από τα ισραηλινά κιμπούτς.
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι συνολικά 7.028 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στη Γάζα, 2.913 εκ των οποίων παιδιά διαφόρων ηλικιών. Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, έχουν σκοτωθεί συνολικά 1.709 γυναίκες, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 18.484.

Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν στη Ρωσία για συνομιλίες

Για συνομιλίες βρέθηκαν σήμερα στη Ρωσία αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν, με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο πηγή της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, να αναφέρει πως τη ρωσική πρωτεύουσα επισκέφθηκε ο Άμπου Μαρζούκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, την ώρα που η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοινώσε πως επιτόπου βρέθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Μπαγερί Κανί.

Η Ζαχάροβα δεν έδωσε κάποια διευκρίνιση για την ατζέντα ή το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής κυβέρνησης και των δύο αντιπροσωπειών, οι οποίες επισκέφθηκαν σήμερα τη Ρωσία για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Αυτό που όντως γνωστοποίησε, ήταν πως ο Ιρανός υφυπουργός, που είναι και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγματευτών της Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμά της, συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Γκαλούζιν.

Η Ρωσία διατηρεί δεσμούς με όλους τους βασικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, του Ιράν, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς. Κατηγορεί δε την «αποτυχία» της αμερικανικής διπλωματίας για την παρούσα κατάσταση και έχει ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, αλλά και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This