Συναγερμός στο βόρειο Ισραήλ: Νεκρά παιδιά από επιδρομή σε προσφυγικό καταυλισμό

Ένας μήνας φρίκης στη Μέση Ανατολή. Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις και έχει αποκόψει την πόλη της Γάζας από το νότιο τμήμα της Λωρίδας

Must Read

Σφίγγει ο κλοιός στη Μέση Ανατολή. Ολονύχτιοι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. Πάνω από 10.000 υπολογίζονται οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου. Συλλήψεις μελών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα, Τρίτη 7/11, από το «μαύρο Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου», όταν οπλισμένοι άνδρες της Χαμάς εισέβαλαν αιφνιδιαστικά σε περιοχές του Ισραήλ από αέρα, και στεριά και σκόρπισαν τον θάνατο σε Κιμπούτς, στρατόπεδα, και στο φεστιβάλ Supernova. Η απάντηση του Ισραήλ ήταν άμεση και σκληρή με συνεχείς βομβαρδισμούς. 

 

 

Την ίδια στιγμή, οι βομβαρδισμοί εξακολουθούν να είναι ανελέητοι, ενώ μαίνονται και επιδρομές στη Δυτική Όχθη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «έκλεισε» κάθε χαραμάδα ελπίδας για κατάπαυση πυρός, όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι. Νωρίτερα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί, τρία εκ των οποίων ήταν παιδιά. Εικόνες από το σημείο δείχνουν διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα ερείπια.

 

 

Παλαιστίνιοι που κατέφυγαν προς τα νότια τη Δευτέρα ανέφεραν σφοδρό ισραηλινό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας και στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι. Είπαν ότι ο ισραηλινός στρατός σφυροκόπησε τον καταυλισμό και την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα κατά τη διάρκεια ενός μπλακ άουτ επικοινωνιών. «Σφυροκόπησαν τον καταυλισμό όλη τη νύχτα. Τα κτίρια του νοσοκομείου έτρεμαν όλη τη νύχτα και αρχίσαμε να δεχόμαστε πτώματα και τραυματίες. Ήταν φρικτό», είπε ένας γιατρός στο Associated Press. Ισραηλινό χτύπημα έπληξε και την οροφή του νοσοκομείου Σίφα στη Γάζα, σκοτώνοντας έναν αριθμό εκτοπισμένων που είχαν βρει καταφύγιο στον τελευταίο όροφο του και καταστρέφοντας ηλιακούς συλλέκτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής όλων των νοσοκομείων στη Γάζα. Τα πάνελ βοηθούν στη διατήρηση της ισχύος στην εγκατάσταση, η οποία έχει περιοριστεί στη χρήση μιας γεννήτριας λόγω έλλειψης καυσίμων.

Συλλήψεις μελών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 11 μέλη της Χαμάς στη Δυτική Όχθη τη νύχτα, ανακοίνωσε ο στρατός. Μια σειρά από κρυμμένα εκρηκτικά και μια κρύπτη όπλων αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης για την καταστολή των υποδομών τρομοκρατίας, σύμφωνα με δήλωση. Ένας Παλαιστίνιος φέρεται επίσης να σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με στρατεύματα του ισραηλινού Στρατού στο χωριό Σαΐρ κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη τη νύχτα, σύμφωνα με αναφορές παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης. Ένας εκπρόσωπος από το νοσοκομείο Ahli της Χεβρώνας κατονόμασε τον άνδρα ως τον 24χρονο Sa’ad Nimr Al-Faroukh, σύμφωνα με μια αναφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιστατικό τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

 

 

Ξεπερνούν τους 10.000 οι νεκροί

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου ξεπέρασε τους 10.000, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας του θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς. Ο Άσραφ Αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου, δήλωσε ότι 10.022 Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα, μεταξύ των οποίων 4.104 παιδιά, 2.641 γυναίκες και 611 ηλικιωμένοι. Οι αριθμοί αυτοί υποδηλώνουν ότι περίπου τα τρία τέταρτα των νεκρών ανήκουν σε ευάλωτους πληθυσμούς. Το υπουργείο ανέφερε ότι άλλοι 25.408 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Δεν είναι σαφές πόσοι μαχητές περιλαμβάνονται στο σύνολο. Την ίδια ώρα, η κατάσταση για τους αμάχους στη Γάζα είναι απελπιστική. «Κανείς δεν είναι ασφαλής στη Γάζα, που μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους, ως ανθρώπινες ασπίδες. Πάνω από το 60% των νοσοκομείων και των ιατρικών κέντρων της Γάζας είναι πλέον εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής Μάι αλ-Κάιλα.

 

 

 

Συναγερμός στο βόρειο Ισραήλ

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στο Ισραήλ, καθώς κάτοικοι σε ορισμένες κοινότητες στα βόρεια λαμβάνουν οδηγίες να παραμείνουν κοντά σε ασφαλή σημεία και καταφύγια εν μέσω απροσδιόριστης προειδοποίησης ασφαλείας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, οι κάτοικοι στιςΜετούλα, Γιφτάχ, Κφαρ Γκιλάντι, Μισγκάβ Αμ, Μανάρα, Μαλκία, Κφαρ Γιουβάλ, Μαργκάλιοτ και Ραμότ Ναφτάλι καλούνται να παραμείνουν κοντά σε προστατευόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. Η κυκλοφορία σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές έχει αποκλειστεί. Τα στρατεύματα των IDF εξαπέλυσαν βλήματα πυροβολικού κατά πυρήνα της Χεζμπολάχ στην επικράτεια του Λιβάνου που προσπάθησε να εξαπολύσει επίθεση με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους σε ισραηλινό έδαφος κοντά στην Άνω Γαλιλαία. 

 

 

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι μια γενική κατάπαυση του πυρός θα εμπόδιζε την πολεμική προσπάθεια της χώρας του, αλλά η διακοπή των μαχών για ανθρωπιστικούς λόγους, μια ιδέα που υποστηρίζεται από τον κορυφαίο σύμμαχο του Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συνεχίσει να εξετάζεται με βάση τις περιστάσεις. Ο Νετανιάχου δήλωσε επίσης ότι όταν τελειώσει η σύγκρουση πιστεύει ότι «το Ισραήλ θα έχει για αόριστο χρονικό διάστημα … τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια (στη Γάζα), επειδή έχουμε δει τι συμβαίνει όταν δεν έχουμε αυτή την ευθύνη για την ασφάλεια».

Ημέρα πένθους στο Ισραήλ  

Οι Ισραηλινοί τιμούν σήμερα την «ημέρα πένθους» που διοργάνωσαν για να τιμήσουν την επέτειο ενός μήνα από την επίθεση σοκ της 7ης Οκτωβρίου από την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 1.400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και περίπου 240 κρατήθηκαν όμηροι. Στις 11:00 το πρωί τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα και οι τοπικές αρχές κατέβασαν τη σημαία ώστε να κυματίζει μεσίστια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται επίσης τελετές μνήμης σε σχολεία και πανεπιστήμια. Το απόγευμα, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί στις πλατείες των πόλεων και σε άλλες κεντρικές περιοχές για να ανάψει κεριά στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών και των δολοφονημένων πολιτών.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ένας μήνας πολέμου στη Μέση Ανατολή: Εφιάλτης στη Γάζα με 10.000 νεκρούς – Εκτός λειτουργίας το 60% των ιατρικών υποδομών

Συγκλονίζει νοσοκόμα από τη Γάζα: «Παιδιά ακρωτηριασμένα, με εγκαύματα, σε άθλιες συνθήκες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This