Γάζα: Καταστράφηκε ολοσχερώς η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αλ Σίφα – Δεκάδες πτώματα στους γύρω δρόμους

Απελπιστική η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Must Read

Το ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ στο στόχαστρο των σφοδρών βομβαρδισμών βρέθηκε ακόμη μια φορά το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας το Αλ Σίφα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα «κατέστρεψε ολοσχερώς» το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Παράλληλα ο Γιούσεφ Αμπού Ρις δήλωσε πως υπάρχουν δεκάδες πτώματα στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο.

«Το διώροφο κτίριο του καρδιολογικού τμήματος καταστράφηκε ολοσχερώς από αεροπορικό πλήγμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) αποδίδοντας το χτύπημα στον ισραηλινό στρατό. Το AFP σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει επί τόπου αυτό το πλήγμα, όμως τουλάχιστον ένας αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε τις επιδρομές και τις ζημιές.

«Υπήρξε ένα νέο πλήγμα στο χειρουργικό τμήμα και εκείνο των εξωτερικών ιατρείων», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, λέγοντας πως «πέντε οβίδες έχουν εκτοξευθεί από το πρωί στο συγκρότημα κτιρίων του νοσοκομείου».

Ρίχνουν στο ψαχνό

Σοκάρουν όσα υποστηρίζει ο Αμπού Ρις ότι δηλαδή τα ισραηλινά άρματα μάχης πολιορκούν πλήρως το νοσοκομείο Αλ Σίφα και μάλιστα «ρίχνουν σε όλους όσοι προσπαθούν να φύγουν από όλα τα κτίρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος». Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του “ψευδείς” τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα στρατεύματά του «περικυκλώνουν και χτυπούν» το αλ Σίφα.

Ωστόσο επιβεβαιώνει ότι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από το νοσοκομείο, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι επιτρέπουν την έξοδο προς ανατολάς, που είναι ανοικτή στους χιλιάδες εκτοπισμένους που έχουν βρει καταφύγιο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του παλαιστινιακού τομέα υγείας «υπάρχουν δεκάδες πτώματα στους δρόμους, εκατοντάδες τραυματίες». Από την Παρασκευσή το υπουργείο δεν δημοσιεύει καθημερινό απολογισμό των θανάτων, λέγοντας πως δεν είναι δυνατή η επαφή με όλα τα νοσοκομεία λόγω των βίαιων μαχών που σημειώνονται γύρω από το Αλ Σίφα.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για διασωληνωμένους ασθενείς και δεκάδες νεογνά που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες. 650 ασθενείς και περίπου 40 παιδιά που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες κινδυνεύουν να πεθάνουν καθώς το νοσοκομείο είναι χωρίς ηλεκτρισμό.

Δείτε επίσης: Δραματικές εκκλήσεις για τα νοσοκομεία στην Γάζα – Πεθαίνουν νεογνά σε θερμοκοιτίδες και διασωληνωμένοι ασθενείς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This