Σκηνικό τρόμου στην Ισλανδία – Η γη ραγίζει έτοιμη να… καταπιεί σπίτια και κτήρια!

Εν αναμονή της έκρηξης του ηφαιστείου Fagradalsfjall στα νοτιοδυτικά της χώρας

Must Read

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ισλανδικές Αρχές τα τελευταία 24ωρα, καθώς όλα δείχνουν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί το ηφαίστειο Fagradalsfjall στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Από τα μεσάνυχτα περισσότεροι από 500 σεισμοί και μετασεισμοί έχουν πλήξει τη χερσόνησο Ρέικιανες, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως ένας ποταμός μάγματος μήκους 15 χιλιομέτρων που ρέει κάτω από τη χερσόνησο απειλεί άμεσα την εκκενωμένη, πλέον, πόλη Γκρίνταβικ (Grindavik), στους δρόμους της οποίας έχουν εμφανιστεί ρωγμές απ’ όπου αναδύονται ατμοί, ενώ παρατηρούνται και φαινόμενα καθίζησης.

Χαρακτηριστικά είναι τα εναέρια πλάνα από την συγκεκριμένη περιοχή, όπου βλέπουμε τη γη να ραγίζει προκαλώντας ανατριχίλες, καθώς δείχνει έτοιμη να… καταπιεί τα γύρω σπίτια και κτήρια!

Οι ειδικοί, πάντως, τονίζουν πως η σεισμική δραστηριότητα μοιάζει να έχει κάπως υποχωρήσει, καθώς οι πρόσφατες δονήσεις ήταν ασθενέστερες σε σχέση με εκείνες των προηγούμενων ημερών. Εκατοντάδες, στο μεταξύ, είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη πόλη, η οποία βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα νότια του διεθνούς αεροδρομίου Keflavik, όπου οι πτήσεις εξακολουθούν να φθάνουν και να αναχωρούν κανονικά, σύμφωνα με το BBC.

Οι ταξιδιώτες, πάντως, φοβούνται μια πιθανή επανάληψη της αναστάτωσης που προκλήθηκε τον Απρίλιο του 2010, όταν εξερράγη το ισλανδικό ηφαίστειο Eyjafjallajokull, με το νέφος τέφρας που προέκυψε να επιφέρει χάος στην ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία για μια ολόκληρη εβδομάδα, με περισσότερες από 50.000 πτήσεις να ακυρώνονται. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί παρόμοια ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This