Ισραήλ: Σοκαριστικές μαρτυρίες στην επιστροφή των παιδιών στο σχολείο!

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των απόντων

Must Read

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν και προκαλούν με απλά λόγια σοκ. Τα παιδιά επιστρέφουν στις τάξεις τους με τον φόβο ότι ο αριθμός των απόντων θα αυξηθεί. Η εμπόλεμη ζώνη στην Λωρίδα της Γάζας είναι απλά ένας εφιάλτης…

Τα παιδιά του κιμπούτς Μπεέρι, στο οποίο εξαπέλυσε επίθεση η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πήραν ξανά τον δρόμο για το σχολείο με τα στιγμιότυπα φυσικά να είναι εξόχως συγκινητικά. Να σημειώσουμε πως κιμπούτς είναι η ονομασία των αγροτικών κοινοτήτων στο Ισραήλ.

Τίποτα πια όμως δεν μοιάζει όπως πριν. Κόσμος χάθηκε και χάνεται, αλλά τα παιδιά έπρεπε κάποια στιγμή να καθίσουν ξανά στα θρανία.

Tο κιμπούτς Μπεέρι με τους 1.200 κατοίκους απέχει λιγότερο από 5 χλμ από τα σύνορα με την εμπόλεμη ζώνη της Λωρίδας της Γάζας. Οι επιζώντες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως και όλοι οι κάτοικοι των κοινοτήτων. Εκείνοι του Μπεέρι ζουν σε ξενοδοχεία στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας, σε απόσταση 100 χλμ από τις γειτονιές τους.

«Στην τάξη μου ήμασταν 17 μαθητές. Τώρα είμαστε 15, δύο σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 15χρονος Λόταν Ρον. Στην μεγαλύτερη τάξη είναι μόνο δέκα: Τρεις μαθητές κρατούνται όμηροι, δύο σκοτώθηκαν.

Από τις 8/11 οι μαθητές άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν στο σχολείο σε προκατασκευασμένες αίθουσες που μετατράπηκαν σε τάξεις κοντά στις προσωρινές κατοικίες τους. Υπάρχει και μια αυτοσχέδια αυλή. Όλα είναι διαφορετικά συγκριτικά με το πώς ήταν.

«Δεν είναι ένα κανονικό σχολείο. Ακόμη και οι καθηγητές φέρουν βαθιά ψυχολογικά τραύματα. Οι καθηγητές, οι ψυχολόγοι, κανείς δεν είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι να κάνει», είπε ο Ρον.

Τα μαθήματα διαρκούν μόνο τρεις ώρες καθημερινά. Τα παιδιά διδάσκονται μαθηματικά, γλώσσα και τα βασικά. «Προσπαθούμε να μάθουμε, όμως κανείς δεν καταφέρνει να συγκεντρωθεί», τόνισε ο Ρον.

Ο 27χρονος Ναντάβ Κίπινς ζήτησε να βοηθήσει τα παιδιά του σχολείου. Οι γονείς του σκοτώθηκαν στην επίθεση, επτά μέλη της οικογένειάς του κρατούνται όμηροι. «Ορισμένα παιδιά έχασαν τα πάντα και αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει να πάνε στο σχολείο. Τίποτα δεν έχει πια σημασία. Είναι δύσκολο να δώσεις νόημα σε οτιδήποτε», υπογράμμισε. Για μια μητέρα στις 7 Οκτωβρίου η οικογένειά της γλίτωσε πηδώντας από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου όπου διέμενε, το οποίο πυρπολήθηκε από την Χαμάς.

Το δημοτικό σχολείο επαναλειτουργεί επίσης, σε ένα χωριό. Η 10χρονη Τομ Γκαζ εξηγεί: «Αν μείνουμε στο ξενοδοχείο χωρίς να κάνουμε τίποτα, δεν θα συνέλθουμε ποτέ. Προσπαθώ να προετοιμαστώ για μια νέα επίθεση. Αν έρθουν οι τρομοκράτες, μήπως να πηδήξω από το παράθυρο;» αναρωτιέται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This