Boeing προσγειώνεται σε παγωμένο αεροδιάδρομο στην Ανταρκτική! Δείτε το άκρως εντυπωσιακό βίντεο

Γράφτηκε ιστορία και σημειώθηκε ρεκόρ Γκίνες

Must Read

Ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα καταγράφηκε οn camera την περασμένη Τετάρτη, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά ένα επιβατηγό αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner, μέγιστης χωρητικότητας 330 επιβατών, προσγειώθηκε στον παγωμένο αεροδιάδρομο Troll Airfield, ο οποίος βρίσκεται στην Ανταρκτική!

Ο εν λόγω αεροδιάδρομος, μήκους 3.000 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων, είναι σμιλεμένος από χιόνι και πάγο, σύμφωνα με το CNN, με το αεροσκάφος της Norse Atlantic Airways να είναι το πρώτο τέτοιου μεγέθους και τύπου που φτάνει στην απομακρυσμένη και «παραδομένη» στους πάγους έκτη ήπειρο.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο αναχώρησε από το Όσλο της Νορβηγίας στις 13 Νοεμβρίου και έκανε μια στάση στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, προτού κατευθυνθεί ακόμη νοτιότερα για να κάνει την προσγείωση που αποτελεί νέο ρεκόρ Γκίνες. Μάλιστα, το αεροσκάφος επέστρεψε, κατόπιν, στο Κέιπ Τάουν, χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Bjørn Tore Larsen, διευθύνοντα σύμβουλο της Norse Atlantic Airways, ο οποίος δήλωσε πως «είναι μεγάλη τιμή και ενθουσιασμός εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας Norse που πετύχαμε μαζί μια τόσο σημαντική στιγμή, της προσγείωσης του πρώτου 787 Dreamliner» στην Ανταρκτική.

«Στο πνεύμα της εξερεύνησης, είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα “χέρι βοήθειας” σε αυτή τη σημαντική και μοναδική αποστολή. Είναι μια αληθινή απόδειξη για τους άριστα εκπαιδευμένους και ειδικευμένους πιλότους και το πλήρωμά μας, και το υπερσύγχρονο αεροσκάφος Boeing μας», πρόσθεσε, με την Camilla Brekke, διευθύντρια του Νορβηγικού Πολικού Ινστιτούτου, να τονίζει πως «η προσγείωση ενός τόσο μεγάλου αεροσκάφους ανοίγει εντελώς νέες δυνατότητες, κάτι που θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της νορβηγικής έρευνας στην Ανταρκτική».

«Η πιο κρίσιμη πτυχή είναι το περιβαλλοντικό κέρδος που μπορούμε να επιτύχουμε χρησιμοποιώντας μεγάλα και σύγχρονα αεροσκάφη… (το οποίο) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συνολικών εκπομπών και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην Ανταρκτική», επισήμανε η Brekke. Σημειώνεται πως στο αεροσκάφος της ιστορικής πτήσης N0787 επέβαιναν 45 επιστήμονες από το Polar Institute της Νορβηγίας και μετέφερε 12 τόνους εξοπλισμού στον ερευνητικό σταθμό Troll στο Queen Maud Land της Ανταρκτικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This