Ακόμα μία τραγωδία στη Μέση Ανατολή: Πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε νοσοκομείο της Γάζας

Απελευθερώθηκαν δύο όμηροι ρωσικής καταγωγής - 85χρονη όμηρος τα «έψαλλε» στον ηγέτη της Χαμάς

Must Read

Η μία τραγωδία μετά την άλλη συμβαίνει στην Μέση Ανατολή.

Μετά τις αναφορές για νεκρούς ομήρους, ανάμεσά τους και ένα βρέφος 10 μηνών, πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε ένα νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, που βρισκόταν στην καρδιά των εχθροπραξιών πριν από την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Έως την παύση του πυρός, τα νοσοκομεία της μεγαλύτερης πόλης των παλαιστινιακών εδαφών βρίσκονταν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιδρομών. Πολλά εξ αυτών εκκενώθηκαν, ορισμένα έπειτα από εντολή του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με γιατρούς.

«Οι δυνάμεις κατοχής άφησαν πέντε πρόωρα βρέφη στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Αλ Νασρ», ενός από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Γάζας, δήλωσε ο γιατρός Άσραφ αλ Κίντρε.

«Οι στρατιώτες απαγόρευαν στους γιατρούς και τις οικογένειες να τα προσεγγίσουν και όταν οι γιατροί μπόρεσαν να μπουν στη ΜΕΘ χθες το βράδυ, βρήκαν τα πτώματά τους σε μερική αποσύνθεση», συμπλήρωσε.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά.

Οι νεκροί όμηροι

Πυρετός διαβουλεύσεων αυτήν την ώρα και διπλωματικός μαραθώνιος για την παράταση επί δύο 24ωρα της κατάπαυσης του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας με στόχο την απελευθέρωση περισότερων ομήρων. Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς υποστηρίζει ότι τρία μέλη οικογένειας Ισραηλινών που είχαν απαχθεί έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια βομβαρδισμών από τον IDF.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις συνομιλίες για την παράταση της 6ήμερης εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας για δύο ακόμη ημέρες εμφανίζονται αισιόδοξοι, όπως ανέφεραν την Τετάρτη αιγυπτιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αριθμός των αμάχων που κρατά η Χαμάς, οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι με βάση την παράταση της εκεχειρίας, είναι ακόμη υπό επεξεργασία, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων είναι σε καλό δρόμο, ωστόσο, οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί που κρατά ομήρους η Χαμάς αποτελούν εμπόδιο στις συνομιλίες. 

Εν τω μεταξύ, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 10 μηνών μωρό Κφιρ Μπίμπας, ο τετράχρονος αδελφός του και η μητέρα τους σκοτώθηκαν σε προγενέστερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο IDF ανέφερε ότι εξετάζει τον ισχυρισμό αυτό, ενώ το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά της αλ Κάσαμ.

Απελευθερώθηκαν δύο όμηροι ρωσικής υπηκοότητας

Την ίδια στιγμή, δύο γυναίκες ρωσικής υπηκοότητας, που τελούσαν υπό την ομηρεία της Χαμάς, παραδόθηκαν σήμερα στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να αφεθούν ελεύθερες, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό κίνημα.

«Μετά τις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα τις παρέδωσε στη ΔΕΕΣ «ώστε να τις παραδώσει σε έναν εκπρόσωπο των ρωσικών Εξωτερικών Υποθέσεων», ανέφερε η Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε την Κυριακή τον Ρον Κριβόι, έναν 25χρονο Ισραηλινορώσο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την «υποστήριξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Δείτε βίντεο:

Όμηρος τα έψαλλε στον ηγέτη της Χαμάς

Μια 85χρονη Ισραηλινή που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη δύο εβδομάδες αργότερα είπε ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της οργάνωσης στη Γάζα, τον Γιαχία Σινουάρ, ενώ ήταν σε αιχμαλωσία και τον ρώτησε αν ντρέπεται που άσκησε βία σε ακτιβιστές για την ειρήνη, όπως η ίδια.

Η Γιοσεβέντ Λίφσιτζ απήχθη από το σπίτι της στο κιμπούτς Νιρ Οζ και οδηγήθηκε στη Γάζα. Είπε στην ισραηλινή εφημερίδα Davar ότι ήρθε αντιμέτωπη με τον Σινουάρ όταν εκείνος επισκέφθηκε τους ομήρους σε μια υπόγεια σήραγγα όπου τους κρατούσε η Χαμάς.

«Ο Σινουάρ ήταν μαζί μας τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά την άφιξή μας», είπε η ηλικιωμένη γυναίκα στην εφημερίδα. «Τον ρώτησα πως και δεν ντρέπεται να κάνει τέτοια πράγματα σε ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια στήριζαν την ειρήνη».

«Δεν απάντησε. Έμεινε σιωπηλός», πρόσθεσε.

Η Λίφσιτζ είναι ακριβίστρια και εδώ και χρόνια, μαζί με τον σύζυγό της, βοηθούσε ασθενείς Παλαιστίνιους από τη Γάζα να μεταφερθούν σε ισραηλινά νοσοκομεία, εξήγησε ο εγγονός της. Ο 83χρονος σύζυγός της, ο Όντεντ, έχει απαχθεί επίσης και παραμένει αιχμάλωτος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την απελευθέρωσή της τον περασμένο μήνα η Λίφσιτζ είπε ότι «πέρασε από την κόλαση» τις δύο εβδομάδες που κρατήθηκε όμηρος στη Γάζα. Είπε ότι την χτύπησαν όταν την απήγαγαν όμως στη συνέχεια, κατά το διάστημα που έμεινε αιχμάλωτη, της φέρονταν καλά.

Τη στιγμή της απελευθέρωσής της η 85χρονη έδωσε το χέρι στον μασκοφόρο απαγωγέα της. Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε, απάντησε: «Μας φέρθηκαν με ευγένεια και κάλυψαν όλες τις ανάγκες μας».

Δείτε βίντεο:

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

DJ παίζει μουσική στον χώρο του φεστιβάλ που αιματοκυλίστηκε από την Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Φρίκη: Ελεύθεροι σκοπευτές στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης εκτέλεσαν έναν 8χρονο και έναν 15χρονο

Πατέρας 9χρονης Έμιλυ: «Μόνο ψιθυρίζει, νόμιζε πως ήταν όμηρος ένα χρόνο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This