ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προσκάλεσε ξανά στο Λευκό Οίκο τον Ζελένσκι

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θέλει με τίποτα να δει τον Πούτιν νικητή

Must Read

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται ακάθεκτος, αλλά την πλάστιγγα να γέρνει -κατά τα φαινόμενα- προς την πλευρά της Ρωσίας, σημαίνοντας συναγερμό για τη Δύση, αλλά πρωτίστως για τους Αμερικανούς, ο Τζο Μπάιντεν απλώνει εκ νέου «χείρα βοηθείας» στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσκάλεσε τον Ουκρανό ομόλογό του στην Ουάσινγκτον την προσεχή Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη «ζωτική σημασία» της συνεχιζόμενης υποστήριξης των ΗΠΑ στις αμυντικές προσπάθειές της. Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν τις «επείγουσες ανάγκες» που αντιμετωπίζει η αμυνόμενη χώρα.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Ζελένσκι τόνισε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα φτάσει αύριο, Δευτέρα 11/12 στην Ουάσινγκτον και ότι θα βρεθεί με τον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης εργασίας που θα περιλαμβάνει «μια σειρά συναντήσεων και συζητήσεων».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία με το αμερικανικό Κογκρέσο για τη παροχή περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας τόσο στην Ουκρανία, όσο και στο Ισραήλ.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This