Τα εκατομμύρια πίσω από το «όχι» των ΗΠΑ για τη Γάζα

Must Read

Οι ΗΠΑ ασκούν βέτο στη λύση των Ηνωμένων Εθνών και έχουν άμεσα κέρδη.

Ακόμη μία φορά οι ΗΠΑ αποδεικνύουν τις «φιλανθρωπικές» τους διαθέσεις, αποφασίζοντας πως οι ζωές των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας αξίζουν λιγότερο από τα κέρδη που αποφέρει ο πόλεμος στην πολεμική τους βιομηχανία.

Στις 9 Δεκεμβρίου οι ΗΠΑ καταψήφισαν την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για άμεση ανακωχή στη περιοχή της Γάζας καθώς, όπως δήλωσε ο αμερικανός διπλωμάτης Robert A. Wood, «Αυτό μόνο θα έσπερνε τους σπόρους για έναν επόμενο πόλεμο, επειδή η Χαμάς δεν επιθυμεί να δει μία διαρκή ειρήνη, να δει μία λύση δύο κρατών». Αυτή η απόφαση των ΗΠΑ σημαίνει την συνέχεια των εχθροπραξιών και κατά συνέπεια την αύξηση των θανάτων στον άμαχο πληθυσμό.

Λίγες ώρες μετά την καταψήφιση της ανακωχής και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ φαίνεται να ενέκρινε την πώληση πολεμικού υλικού στο Ισραήλ, συνολικής αξίας 106.5 εκατομμυρίων δολαρίων, παρακάμπτοντας την έγκριση αυτής της πώλησης από το Κογκρέσο. Με αυτή την εξέλιξη, η αιτία που ΗΠΑ κρατούν αρνητική θέση ως προς την πρόταση ανακωχής φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This