Διχάζει την Γεωργία εικόνα (με την Αγία Ματρώνα της Μόσχας) να ευλογεί τον Στάλιν

Άγνωστος έριξε χρώμα την Τρίτη

Must Read

Μία παράξενη υπόθεση απασχολεί την Γεωργία.

Οι αρχές ερευνούν την ξαφνική ζημιά που υπέστη η εικόνα στον Καθεδρικό Ναό της Τιφλίδας, που απεικονίζει τον Ιωσήφ Στάλιν! Ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει ήδη βαθύ διχασμό στην χώρα, αναφορικά με την κληρονομιά του πρώην Σοβιετικού ηγέτη.

Άγνωστος έριξε χρώμα πάνω στην εικόνα η οποία εκτίθεται στον Ναό της Αγίας Τριάδος όπως μετέδωσε το γεωργιανό πρακτορείο ειδήσεων Interpress. Βίντεο δείχνει την εικόνα να έχει παραμορφωθεί με μπλε χρώμα. Να σημειώσουμε, πως στην εικόνα διακρίνεται ο Στάλιν να ευλογείται από την Αγία Ματρώνα της Μόσχας, μια ορθόδοξη Αγία της Ρωσίας, στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό. Η εικόνα έχει πάντως ήδη καθαριστεί και ο Ναός φυλάσσεται από αστυνομικούς! Το εθνικιστικό κόμμα της Γεωργίας «Συμμαχία των Πατριωτών», το οποίο ακολουθεί φιλορωσικές απόψεις, γνωστοποίησε πως δώρισε την εικόνα στον Ναό. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιδιώκει την «αποκατάσταση» της υστεροφημίας του Στάλιν, στο πλαίσιο των προσπαθειών να υποστηρίξει την εθνική υπερηφάνεια.

Ένας Γεωργιανός πρώην βουλευτής, ο Γκιόργκι Καντελάκι, επέστησε την προσοχή για την παρουσία της εικόνας στον Ναό, μιλώντας για πολιτικά υποκινούμενη κίνηση προς ενίσχυση της φήμης του Στάλιν. Ο Καντελάκι δήλωσε ότι «ορισμένοι Γεωργιανοί πιστεύουν ότι ο Στάλιν ήταν ένας κρυφός χριστιανός που προσπαθούσε να διατηρήσει ακέραιο τον αρχαίο πολιτισμό, ακόμη και όταν ο ίδιος επέβλεπε την συστηματική δίωξη της θρησκείας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, «ο Στάλιν, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Ιωσήφ Τζουγκασβίλι, γεννήθηκε το 1878 στην πόλη Γκόρι της Γεωργίας, στην οποία βρίσκεται ένα μουσείο για τη ζωή και το έργο του, το οποίο εξακολουθεί να προσελκύει σταθερά τουρίστες, αν και το άγαλμα στην πλατεία της πόλης απομακρύνθηκε το 2010. Αφού εδραίωσε την εξουσία του, μετά τον θάνατο του ηγέτη των Μπολσεβίκων Βλαντίμιρ Λένιν το 1924, ο Στάλιν κυβέρνησε την Σοβιετική Ένωση -με σιδηρά πυγμή- μέχρι τον θάνατό του το 1953».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This