Νέο «χτύπημα» της ΕΕ στους αγρότες: Έτοιμοι να επιτρέψουν τις μεταλλαγμένες ντομάτες!

Ιάπωνας επιστήμονας στις Βρυξέλλες για να πείσει τους νομοθέτες να προχωρήσουν

Must Read

Ενώ οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη προχωρούν σε κινητοποιήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψάχνει τρόπους πως θα τους δώσει το τελειωτικό «χτύπημα».

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα των Financial Times «με τους αγρότες να διαδηλώνουν σε όλη την Ευρώπη για το κόστος της πράσινης πολιτικής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναπτύσσει ένα νέο όπλο για να τους μεταπείσει: μια γενετικά τροποποιημένη ντομάτα»!

Με αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι θα λήξουν τα προβλήματα της γεωργικής βιομηχανίας, που έχει πληγεί από την αύξηση του κόστους των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Ευρώπης, με τη μείωση των συγκομιδών λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τους νέους «πράσινους» κανονισμούς της ΕΕ για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Μπορεί τα τρακτέρ να είναι στους δρόμους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι φωστήρες της ΕΕ επιχειρούν να οδηγήσουν τους αγρότες σε σε νέες καλλιέργειες, που θα μπορούσαν να αντέξουν σε περιόδους ξηρασίας και να επιβιώσουν σε ισχυρούς ανέμους, φαινόμενα που πληθαίνουν και στη Γηραιά Ηπειρο λόγω της κλιματικής κρίσης, όπως γράφει ο Χένρι Φόι στους Financial Times.

Έτσι λοιπόν σκέφτηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξουν τη νομοθεσία και να ανοίξουν την πόρτα στα μεταλλαγμένα. Ήδη ξεκίνησαν την εκστρατεία αφού στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται: «Οι νέες γονιδιωματικές τεχνικές (ΝΓΤ) είναι καινοτόμα εργαλεία που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας του συστήματος τροφίμων μας και να στηρίξουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής “Από το αγρόκτημα στο πιάτο”. Επιτρέπουν την ακριβή και αποδοτική ανάπτυξη βελτιωμένων φυτικών ποικιλιών που μπορούν να είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή αλλά και στους επιβλαβείς οργανισμούς, απαιτούν λιγότερα λιπάσματα και φυτοφάρμακα ή διασφαλίζουν υψηλότερες αποδόσεις».

Για να πειστούν δε οι καταναλωτές για τα μεταλλαγμένα, η Κομισιόν αναφέρει για τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει: «Οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να επιλέγουν ανάμεσα σε περισσότερα τρόφιμα με βελτιωμένη γεύση, καλύτερες διατροφικές ιδιότητες ή μειωμένα επίπεδα αλλεργιογόνων ουσιών, ενώ παράλληλα θα αγοράζουν προϊόντα που έχουν συμβάλει στη βιωσιμότητα».

 

Σύμφωνα με τους Financial Times, στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Ιάπωνας καθηγητής Χιρόσι Εζούρα, για να πείσει τους θεσμούς της ΕΕ να προχωρήσουν γρήγορα. Πρόκειται για τον επιστήμονα που δημιούργησε το πρώτο γονιδιακά επεξεργασμένο φρούτο στον κόσμο, δηλαδή ντομάτα, που ήδη πωλείται στην Ιαπωνία!

Οι Financial Times αναφέρουν ακόμη πως επιστήμονες εργάζονται για να δημιουργήσουν ρύζι που θα δίνει υψηλότερες αποδόσεις και πατάτες με χαμηλότερα επίπεδα τοξινών!

Και ενώ η επιτροπή περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δεκτή την πρόταση για τα μεταλλαγμένα αρκετά κράτη-μέλη εκφράζουν την αντίθεσή τους, με πρώτη την Αυστρία όπου πολύ μεγάλο ποσοστό των αγροτών της χρησιμοποιεί βιολογικές μεθόδους.

Άραγε ποια θα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This