Γερμανία: Τραυματισμοί και συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών που επιχείρησαν να εισβάλουν σε εργοστάσιο της Tesla

Οι περιβαλλοντικοί αυτοί ακτιβιστές υποστηρίζουν πως η επέκταση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου θα βλάψει το περιβάλλον

Must Read

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο δάσος γύρω από το μεγάλο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά στο Βερολίνο, αντιδρώντας στα σχέδια επέκτασης των εγκαταστάσεών του στην περιοχή, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, θα βλάψει το περιβάλλον.

Σήμερα Παρασκευή 10/5, μάλιστα, αρκετοί από αυτούς επιχείρησαν να εισβάλουν στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο, οι οποίες και προχώρησαν σε συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και κάποιοι τραυματισμοί διαδηλωτών από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις. Ορισμένοι από αυτούς, πάντως, κατάφεραν να προκαλέσουν φθορές σε οχήματα Tesla, χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα και μπογιά.

Βίντεο του Reuters, το οποίο έγινε viral, δείχνει δεκάδες διαδηλωτές με μπλε καπέλα και καλυμμένα πρόσωπα να τρέχουν προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με σκοπό να μπουν μέσα, με αστυνομικούς να προσπαθούν να τους εμποδίσουν. «Είμαστε σήμερα εδώ, για να επιστήσουμε την προσοχή στο εργοστάσιο της Tesla στο Γκρουνχάιντε, για την περιβαλλοντική καταστροφή εδώ», ανέφερε ο Όλε Μπέκερ, εκπρόσωπος της ομάδας Disrupt Tesla που οργάνωσε την πολυπληθή αυτή διαμαρτυρία.

«Προστατεύουμε την ελευθερία του συναθροίζεσθαι», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βρανδεμβούργου, Μάριο Χάινεμαν, προσθέτοντας πως «είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι επεμβαίνουμε όποτε χρειαστεί». Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο, αλλά εμποδίστηκαν και πολλοί τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

«Γιατί η αστυνομία αφήνει τους αριστερούς διαδηλωτές να φύγουν τόσο εύκολα;», αναρωτήθηκε μέσω της πλατφόρμας (του) Χ ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της Tesla, Ίλον Μασκ, επισημαίνοντας πως οι ακτιβιστές δεν τα κατάφεραν να περάσουν μέσα στο εργοστάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα Disrupt Tesla επιχειρεί να αναδείξει την περιβαλλοντική καταστροφή σε χώρες όπως η Αργεντινή και η Βολιβία από τα ορυχεία λιθίου, ενός βασικού υλικού που χρησιμοποιείται για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτές οι ηλεκτρικές σαβούρες,μόνο κίνδυνο για το περιβάλλον αποτελούν τελικά..

    ..Αυτή είναι η περίφημη “ηλεκτρική μετάβαση”,”go green”,πράσινη ατζέντα”, πράσινα άλλογα..και πράσινες μάντολες..

    Σαβούρα,ρύπανση και μόλυνση για το περιβάλλον,χώρια που κινδυνεύεις οδηγώντας αυτές τις μαλακίες ανά πάσα στιγμή ,ή να κλειδώσουν αυτόματα από κάποιο πρόβλημα,ή να πάρουν φωτιά απ το πουθενά,ή να σε στείλουν κατευθείαν σε κανά γκρεμό γιατί κάηκε το τσιπάκι στην ηλεκτρική τους..
    ..
    Ποιός ηλίθιος δίνει 50 και 70.000 ευρώ για ένα αμάξι το οποίο δεν θα οδηγεί ο ίδιος;

    ..Κι όμως..
    Πάρα πολλοί.
    Ανίκητη η ηλιθιότητα.
    Ειδικά όταν προβάλλεται σαν “πρόοδος”,”ανάπτυξη”,μετάβαση”κι άλλες τέτοιες παπαριές αδίστακτων αχρείων.

    ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This