Στην Ουάσιγκτον η 39η Διάσκεψη Τουρκίας-ΗΠΑ με προτάσεις για συνεργασία «σε τρίτες χώρες και διαφορετικές περιοχές»!

Το Αιγαίο έχουν κατά νου οι γείτονες;

Must Read

Ο υπουργός Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, συμμετείχαν στην 39η Διάσκεψη Τουρκίας-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα, την Ουάσιγκτον.

Στις ομιλίες τους οι δύο Τούρκοι υπουργοί δήλωσαν ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για την αύξηση του όγκου εμπορικών συναλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Ο Μπολάτ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις επενδύσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, αναφέροντας:

«Τα τελευταία 22 χρόνια, οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες επενδύσεις στην Τουρκία. Κατά την περίοδο αυτή, περισσότερες από 2.000 αμερικανικές εταιρείες επένδυσαν στην Τουρκία, με πίστη στη δύναμη και τις δυνατότητες της τουρκικής οικονομίας, συνεισφέροντας οικονομικά περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια και δημιουργώντας περισσότερες από 110.000 θέσεις εργασίας».

Ο δε υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ανέφερε:

«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν αρκετά δυνητικά πεδία συνεργασίας. Καθώς η μετατροπή ενέργειας γίνεται μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα του κλάδου, αυξάνεται επίσης και ο αριθμός αυτών των πεδίων. Μεταξύ αυτών είναι πεδία όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα κρίσιμα ορυκτά και το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG. Μπορούμε να συνεργαστούμε όχι μόνο στις χώρες μας, αλλά και σε τρίτες χώρες και διαφορετικές περιοχές».

Αλήθεια, ποιες άραγε να είναι οι τρίτες χώρες και διαφορετικές περιοχές που θέλει η Άγκυρα ενεργειακή συνεργασία με τις ΗΠΑ; Μήπως έχουν κατά νου το Αιγαίο μας;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This