Έφυγε από την ζωή ο πρώτος άνθρωπος που έκανε μεταμόσχευση νεφρού από χοίρο

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν συνέπεια της πρόσφατης μεταμόσχευσής του»

Must Read

Την τελευταία του πνοή άφησε στις ΗΠΑ ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού από γενετικά τροποποιημένο χοίρο, γράφοντας ιστορία στην Ιατρική.

Ο 62χρονος Rick Slayman είχε κάνει τη μεταμόσχευση στις 21 Μαρτίου 2024 και δύο εβδομάδες αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με σκοπό να συνεχίσει την ανάρρωσή του στο σπίτι. Το νεφρό που του μεταμοσχεύθηκε είχε τροποποιηθεί γενετικά για να αφαιρεθούν γονίδια των χοίρων και να προστεθούν ορισμένα ανθρώπινα, που θα μείωναν τον κίνδυνο απόρριψης του μοσχεύματος και θα βελτίωναν την λειτουργικότητά του.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν συνέπεια της πρόσφατης μεταμόσχευσής του»

Ωστόσο, ο άνδρας από την Μασαχουσέτη κατέληξε, βυθίζοντας στον θρήνο συγγενείς και φίλους. Τον θάνατο του ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του. «Η μεταμοσχευτική ομάδα του Mass General εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τον απροσδόκητο θάνατο του κ. Rick Slayman. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν συνέπεια της πρόσφατης μεταμόσχευσής του», τονίζει και προσθέτει:

«Ο κ. Slayman θα αποτελεί για πάντα αχτίδα ελπίδας για αναρίθμητους μεταμοσχευμένους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη και την προθυμία του να προωθήσει τον τομέα των αλλομεταμοσχεύσεων».

Ο 62χρονος ζούσε επί χρόνια με υπέρταση και διαβήτη τύπου 2. Είχε υποβληθεί για πρώτη φορά σε μεταμόσχευση νεφρού από ανθρώπινο δότη το 2018. Πέντε χρόνια αργότερα, όμως, το μεταμοσχευμένο όργανο άρχισε να φθίνει. Τελικά τον Μάιο του 2023 άρχισε πάλι να κάνει αιμοκάθαρση.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η οικογένειά του, τονίζοντας πως βρίσκουν παρηγοριά στην ελπίδα που έδωσε σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. «Για εμάς ήταν ένας καλόκαρδος άνθρωπος, με έντονη αίσθηση του χιούμορ, που ήταν αφοσιωμένος στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Μετά τη μεταμόσχευση μας είχε πει ότι ένας από τους λόγους που την έκανε ήταν για να δώσει ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που περιμένουν ένα μόσχευμα για να ζήσουν. Ο Rick πέτυχε αυτό τον στόχο και η ελπίδα και η αισιοδοξία του θα ζήσουν για πάντα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This