Ινδονησία: Φονικές πλημμύρες στη Σουμάτρα – Δεκάδες νεκροί ανάμεσά τους και παιδιά

Έχουν υποστεί ζημιές 84 κατοικίες και 16 γέφυρες

Must Read

Αντιμέτωπη με φονικές πλημμύρες βρίσκεται ακόμη μια φορά η Ινδονησία.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το δυτικό τμήμα της επαρχίας Σουμάτρα και προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Τέσσερις ακόμη αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές.

«28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εξακολουθούμε να αναζητούμε άλλους τέσσερις που αγνοούνται», δήλωσε ο Αμπντούλ Μάλικ επικεφαλής της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Καταρρακτώδης βροχή έπληττε επί ώρες την περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις στις περιοχές Αγκάμ και Τανάχ Ντάταρ στο δυτικό τμήμα της Σουμάτρα περίπου στις 22:30 χθες το βράδυ (τοπική ώρα,μ 18:30 ώρα Ελλάδας) και ξαφνικές πλημμύρες.

Παράλληλα κρύα λάβα – ένα μείγμα από διάφορα υλικά που προέρχονται ένα ηφαίστειο όπως στάχτη, πέτρες και άμμος – κύλησε από το βουνό Μαράπι, ένα ηφαίστειο που βρίσκεται στη δυτική Σουμάτρα.

Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (BNPB) ανακοίνωσε ότι από τις χθεσινές πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές 84 κατοικίες και 16 γέφυρες, ενώ οι αρχές δίνουν μάχη, χρησιμοποιώντας βαρέα μηχανήματα, προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι.

Υπενθυμίζεται όι τον Μάρτιο τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από κατολίσθηση στο δυτικό τμήμα του νησιού Σουμάτρα.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This