Προκλήσεων συνέχεια από τη Σιλιάνοφσκα – Ορκίστηκε πρόεδρος και αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία»!

Αποχώρησε η πρέσβης της Ελλάδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Must Read

Ποιά Συμφωνία των Πρεσπών και ποιοί Έλληνες… Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα τα γράφει όλα στα παλιά της τα παπούτσια και συνεχίζει να αποκαλεί τη χώρα της σκέτο… «Μακεδονία».

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της για την προεδρία της Βόρειας Μακεδονίας η 71χρονη Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» παραλείποντας το «Βόρεια», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο ανάγνωσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η προκλητική στάση της Σιλιάνοφσκα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφίας Φιλιππίδου, που είχε προσκληθεί για την ορκωμοσία, η οποία αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξελέγη πανηγυρικά Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη, ως υποψήφια του VMRO-DPMNE, επικρατώντας με ποσοστό 65%.

Θα υπάρξει αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή θα αφήσουν και αυτή την πρόκληση να πάει στο «καλάθι των αχρήστων»;

Το πιθανότερο είναι να στείλει πάλι ελληνικά μαχητικά να πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από τα Σκόπια όπως έκανε κατά τον εορτασμό της πρώτης επετείου της εντάξεως των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2021…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η κληρονομιά, ΝΔ. Μακεδονομάχοι: Δόρυ, περικεφαλαία και συνταχθείτε πίσω από από τον Κούλη: – Μητσοτάκης 2019: «Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών». Ήταν 13 Φεβρουαρίου του 1993 όταν ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε για το Σκοπιανό: «Μετά από δέκα χρόνια, κανείς δεν θα θυμάται αυτή την κουβέντα. 45 χρόνια δεν μας ενοχλούσε αυτό το όνομα. Θα το έχουμε ξεχάσει»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This