Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον Μοχάμεντ Άμρα – Η δράση του βαρυποινίτη

Κατά τη διάρκεια της απόδρασης σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί

Must Read

Σε «κόκκινο» συναγερμό έχουν τεθεί για δεύτερη μέρα οι αστυνομικές δυνάμεις στην Νορμανδία της Γαλλίας μετά την κινηματογραφική απόδραση που βαρυποινίτη Μοχάμεντ Άμρα, περισσότερο γνωστός ως «Η μύγα».

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει παντού μπλόκα και 200 ένστολοι έχουν αναπτυχθεί σε όλη την περιοχή για να καταφέρουν να πιάσουν τον διαβόητο κακοποιό ενώ γίνονται συνεχόμενοι έλεγχοι σε οχήματα. «Γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες», ανέφερε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια της απόδρασης, έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Δείτε βίντεο:



Ο Άμρα μεταφερόταν με την κλούβα πίσω στις φυλακές μετά από δικαστική ακρόαση  όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο εμβόλισε το βαν της φυλακής σε σταθμό διοδίων στη βορειοδυτική Γαλλία. Στη συνέχεια οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του αστυνομικού οχήματος.

«Όλα – και εννοώ τα πάντα – θα τεθούν σε εφαρμογή για να βρεθούν οι δράστες αυτού του άθλιου εγκλήματος, άνθρωποι για τους οποίους η ζωή δεν έχει καμία αξία. Θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν με τρόπο ανάλογο του εγκλήματος», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας.

Δείτε βίντεο:



Η δράση του Άμρα

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το ποινικό μητρώο του Μοχάμεντ Άμρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, έχει καταδικαστεί για 13 μικροαδικήματα (οδήγηση χωρίς δίπλωμα, κλοπή, αντίσταση κατά της αρχής και προσβλητική συμπεριφορά) αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα, αστυνομική πηγή τον περιέγραψε στη Le Parisien ως επικεφαλής δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, ενώ το BBC προσθέτει ότι είχε σχέσεις με την μαφία της Μασσαλία.

Πρόσφατα, είχε κατέβει στο 3 από 4 το επίπεδο επιτήρησής του που σημαίνει πως χρειαζόταν πέντε δεσμοφύλακες και ένας αξιωματικός για τις μετακινήσεις του.

Ο 30χρονος βαρυποινίτης είχε δικαστεί την περασμένη Παρασκευή για διακεκριμένες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2019). Του ασκήθηκε δίωξη για επτά αδικήματα, αθωώθηκε για τέσσερα από αυτά και, τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, αν και η εισαγγελία είχε ζητήσει 24 μήνες.

Δείτε επίσης:

Νέο βίντεο από την απόδραση στην Γαλλία – Ανθρωποκυνηγητό για τον βαρόνο ναρκωτικών «Η Μύγα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This