Νέο προκλητικό παραλήρημα Ράμα: «Δεν υπάρχει η υπόθεση Μπελέρη»

«Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανού» υποστήριξε ο Ράμα

Must Read

Αφού ήρθε απρόκλητος στη χώρα μας και εξαπέλυσε απειλές και προσβολές κατά της Ελλάδας, ο Έντι Ράμα συνέχισε το προκλητικό παραλήρημα σε συνέντευξή του στον αλβανικό σταθμό TV Klan.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός σε ερώτηση που δέχτηκε για την ομιλία του στο Γαλάτσι που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο ακριβώς από τη σύλληψη του Μπελέρη απάντησε με εριστικό ύφος και μεγαλομανία: «Εγώ ξέρω πολλές επετείους. Δεν ξέρω πότε έχεις εσύ γενέθλια. Αυτή είναι μια ελληνική υπόθεση. Οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι οικονομική δύναμη. Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς. Είναι μεγάλη δύναμη οι Αλβανοί στην Ελλάδα».

Μάλιστα χαρακτήρισε υπόθεση για… «εσωτερική κατανάλωση» την ομηρία του δημάρχου Χειμάρρας από τις Αλβανικές αρχές: «Είναι κατανοητό ότι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική πλευρά διάβασε αυτή την υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί την υπόθεση στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης – για εσωτερική κατανάλωση είναι δεδομένος – και αποτυπώνεται στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι εμείς, ωστόσο, είχαμε ένα υπόγειο ρεύμα σε αυτές τις σχέσεις όταν τα πράγματα πήγαιναν κανονικά».

Αφού δήλωσε με προκλητικό ύφος ότι «δεν υφίσταται υπόθεση με το όνομα Μπελέρη» συμπλήρωσε: «Τα ζητήματα που γνωρίζουμε ως διμερή, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών, το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της αποδοχής των Αλβανών ως ισότιμων πολιτών και της χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι Αλβανοί της Ελλάδας θα πάρουν αυτό που περιμένουν. Αυτά είναι εκκρεμή ζητήματα, τα υπόλοιπα θέματα που η μία πλευρά μονομερώς δημιουργεί δεν είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν διμερώς».

Όσο για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας απάντησε ότι «οι σχέσεις μας ήταν οι καλύτερες δυνατές, διότι δυστυχώς η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος είχε κατεβάσει τα παντελόνια στην πολιτική της Ελλάδας». Φρόντισε μάλιστα να διευκρινίσει ότι δεν έχει καμία σύγκρουση με τον Μητσοτάκη: «δεν είμαστε σε κατάσταση σύγκρουσης. Δεν είμαστε σε καμία κατάσταση σύγκρουσης, όσον αφορά εμάς» ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This