Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα πυροβόλησε τον Φίτσο – Χαροπαλεύει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης - Πλησίασε τον Φίτσο και φωνάζοντας άρχισε να τον πυροβολεί

Must Read

Το όνομα του ατόμου που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο δίνουν στη δημοσιότητα ΜΜΕ της χώρας.

Πρόκειται για τον 71χρονο λογοτέχνη Γιουράι Τσιντούλα ο οποίος άνοιξε πυρ κατά του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ εκείνος χαιρετούσε πολίτες μετά από κυβερνητική σύσκεψη στην Χάντλοβα.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ο 71χρονος ο οποίος βρίσκεται πίσω από κιγκλιδώματα, βγάζει όπλο και να πυροβολεί, ενώ οι άνδρες της ασφάλειας πέφτουν πάνω του για να τον αποτρέψουν.

Σύμφωνα με πηγές ο 71χρονος λογοτέχνης πλησίασε τον Φίτσο και φώναξε δυνατά προτού αρχίσει να τον πυροβολεί μπροστά στο έντρομο πλήθος.

Ο δράστης που συνελήφθη από τις αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσιντούλα υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών της  λογοτεχνικής λέσχης DÚHA και διατέλεσε πρόεδρός της μέχρι το 2016. Μάλιστα, είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων συγγραφέων.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι κρίσιμη. «Αυτήν την στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banska Bystrica, επειδή θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να μεταφερθεί στην Μπρατισλάβα λόγω της ανάγκης για χειρουργική επέμβαση. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες» αναφέρεται σε ανάρτηση στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Facebook.

 Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASR, υπήρξαν 4 πυροβολισμοί και μια σφαίρα πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά. Έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε αξιωματικούς ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με αυτό.

Αξιζει να σημειωθεί ότι ο Φίτσο έχει διαχωρίσει την θέση του από αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επιπλέον, είχε παραιτηθεί από τον πρωθυπουργικό θώκο για την δολοφονία δημοσιογράφου στην χώρα.




 

Πριν από λίγο το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι η Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο στην πόλη Χάντλοβα για την μεταφορά του 59χρονου Φίτσο στο νοσοκομείο.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και από αρχηγούς κρατών.

Η πρόεδρος της Σλοβακίας δήλωσε συγκλονισμένη από την «βίαιη» ένοπλη επίθεση.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This