Ερντογάν: «Στο στόχαστρο του Ισραήλ η Τουρκία έπειτα από τη Χαμάς»

Οι αναφορές του και η προειδοποίηση

Must Read

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε στις 15 Μαΐου ότι το Ισραήλ θα «στοχοποιήσει» την Τουρκία, εάν επικρατήσει της Χαμάς και άλλων Παλαιστινίων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας!

«Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει στη Γάζα και αν δεν σταματήσει, αυτό το αδίστακτο κράτος θα στοχεύσει τελικά την Ανατολία με τις αυταπάτες του για μια γη της επαγγελίας», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Άγκυρα. «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Χαμάς, που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της δικής της γης και που υπερασπίζεται την Ανατολία», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Την Νάκμπα, την Ημέρα της Καταστροφής, δηλώνουμε για άλλη μια φορά με όλο μας το είναι και τους πόρους ότι στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης και της παλαιστινιακής υπόθεσης… Θα διασφαλίσουμε επίσης ότι οι δράστες της γενοκτονίας θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Τους τελευταίους μήνες, ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε σκληρά τις ισραηλινές αρχές, κατηγορώντας τις ότι επιβλέπουν τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα. Ωστόσο, οι ενέργειές του έμειναν πολύ πίσω από τα λόγια του, καθώς χρειάστηκαν πάνω από έξι μήνες για να τερματίσει η Άγκυρα τους εξαιρετικά επικερδείς εμπορικούς της δεσμούς με το Ισραήλ.

Μέρες μετά την ανακοίνωση του παγώματος των εμπορικών συναλλαγών, η τουρκική κυβέρνηση υπαναχώρησε εν μέρει από την απόφασή της εκδίδοντας προσωρινή έγκριση για την προμήθεια δομικών υλικών στο Ισραήλ. Η Άγκυρα απέφυγε επίσης να εμποδίσει τη ροή πετρελαίου από το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν προς το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, το Τελ Αβίβ επιστρέφει αθόρυβα διπλωμάτες στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες, αφού τους απέσυρε πριν από μήνες για «ανησυχίες ασφαλείας».

Ωστόσο, οι Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να στέλνουν ανάμεικτα μηνύματα, καθώς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είπε ότι η χώρα του αποφάσισε να υποβάλει τη δήλωση επίσημης παρέμβασής της στην υπόθεση γενοκτονίας της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ). «Το Ισραήλ να σκοτώνει συστηματικά χιλιάδες αθώους Παλαιστινίους και να καθιστά ακατοίκητη μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, απόπειρα γενοκτονίας και εκδήλωση γενοκτονίας», είπε ο Φιντάν στους δημοσιογράφους.

Δείτε ακόμη:

Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Ράφα – «Η Νάκμπα που ζούμε είναι πιο σκληρή από το 1948»

Ύποπτες φήμες στην Τουρκία για σχέδιο πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This