Τρεις νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών διορίστηκαν από τον Φιντάν στην Τουρκία

Άγνωστο, προς ώρας, ποιος θα παραλάβει τον φάκελο των ελληνοτουρκικών

Must Read

Η δρομολογημένη αναδιοργάνωση στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ολοκληρώθηκε, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή με το προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Χακάν Φιντάν είχε αναλάβει προσωπικά την αντικατάσταση του υφυπουργού Μπουράκ Ακτσαπάρ, επιφορτισμένου με το χαρτοφυλάκιο των ελληνοτουρκικών, ο οποίος μεταβαίνει στην Γενεύη ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ.

Ο Φιντάν επέλεξε την Αϊσέ Μπερίς Εκιντζί και τους Μπουρχανετίν Ντουράν και Νουχ Γιλμάζ να τον συνδράμουν στην άσκηση της τουρκικής διπλωματίας. Άγνωστο, προς ώρας, παραμένει ποιος από τους νέους ΥΦΥΠΕΞ θα παραλάβει τον φάκελο Τουρκία-Ελλάδα.

Φωτό: ethnos.gr

Αϊσέ Μπερίς Εκιντζί

Ἐχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille και την Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του METU. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στα χρηματοοικονομικά στο Boston College.

Έχει διατελέσει πρέσβειρα στην Κούβα 2016 έως 2021 με τοποθετήσεις κατά του εμπάργκο των ΗΠΑ.

Οι συνεργάτες της την περιγράφουν ως ικανή και αφοσιωμένη διπλωμάτη, που προώθησε τις τουρκικές θέσεις σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, έχει συμβάλει σημαντικά σε θέματα Eνέργειας και Περιβάλλοντος,

Νουχ Γιλμάζ

Έχει εργαστεί στον τομέα των ΜΜΕ και της Επικοινωνίας, όπως Σαμπάχ και CNN Turk. Δίδαξε και Επικοινωνία στο πανεπιστήμιο και είχε συνεργασία με τον Φιντάν κατά την θητεία του ως επικεφαλής της ΜΙΤ.

Ιδρυτής και διευθυντής του γραφείου του think tank SETA στην Ουάσινγκτον.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα για την εξωτερική πολιτική, την στρατηγική, την κριτική σκέψη και τις πολιτιστικές σπουδές σε τουρκικά και ξένα ΜΜΕ.

Μπουρχανετίν Ντουράν

Ακαδημαϊκός στον τομέα της Πολιτικής Επιστήμης και των Διεθνών Σχέσεων ο γνωστός Τούρκος αρθρογράφος.

Το 2013 διορίστηκε γενικός συντονιστής του παραρτήματος της Κωνσταντινούπολης SETA (Ίδρυμα Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας) και το 2014 έγινε γενικός συντονιστής.

Έχει συγκεντρώσει ποικίλα σχόλια σχετικά με το έργο και τις απόψεις του. Τηρεί φιλοκυβερνητική στάση υποστηρίζοντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This