ΟύρσουλαGate: Το διακύβευμα της σημερινής ακρόασης για την προμήθεια των εμβολίων Covid

Must Read

Mια άνευ προηγουμένου ακροαματική διαδικασία διεξάγεται αυτή την ώρα στις δικαστικές αίθουσες της Λιέγης, μετά από καταγγελία που υπέβαλε ο λομπίστας Φρεντερίκ Μπαλντάν, για την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μεταξύ της Ούρσουλας φον ντερ Λαιεν και του αφεντικού της Pfizer, Aλμπέρτ Μπουρλά, για τη μεγαλύτερη συμφωνία εμβολίων στην ΕΕ, στην κορύφωση της πανδημίας.

  • Από τη Μαρία Δεναξά

Οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα λάβουν υπόψη τους την καταγγελία του πολίτη της Λιέγης, κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του επικεφαλής της Pfizer, για την αγορά των 1,8 δισεκατομμυρίων εμβολίων το 2021, που τα περισσότερα έχουν καταλήξει ή θα καταλήξουν στα σκουπίδια, έναντι του αστρονομικού ποσού των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο λομπίστας Μπαλντάν, υποστηρίζει πως η συμφωνία ήταν γεμάτη παρατυπίες. Οι δικαστές έχουν ζητήσει την προσκόμιση των φερόμενων μηνυμάτων μεταξύ φον ντερ Λαιεν και Μπουρλά.

Ο λομπίστας, όπως πολλοί ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι, έχει δηλώσει πως έχει σοκαριστεί από την άρνηση της φον ντερ Λαιεν, να αποκαλύψει το περιεχόμενο των γραπτών μηνυμάτων που αντάλλαξε με τον Μπουρλά για την πιο σημαντική αγορά που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη με χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Το διακύβευμα της σημερινής ακρόασης είναι ξεκάθαρο. Η Ευρωπαϊκή εισαγγελία θα θελήσει να επισπεύσει τη διαδικασία ώστε να αναλάβει την υπόθεση και να καταπνίξει το μεγαλύτερο σκάνδαλο για τη δημόσια υγεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το τρελό όργιο διαφθοράς στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στο οποίο οι λαοί είναι θεατές και επιθυμούν επιτέλους κάποιος να τους σταματήσει!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This