Δύο αδέλφια με σπουδές στο ΜΙΤ έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια κρυπτονομίσματα σε λίγα δευτερόλεπτα

Έσπασαν την τεχνολογία blockchain, στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του Ethereum

Must Read

Ληστεία μαμούθ πραγματοποίησαν στην αγορά των bitcoins δύο αδέλφια στις ΗΠΑ με σπουδές Μαθηματικών και Πληροφορικής στο ΜΙΤ. Οι ηλικίας 24 και 28 χρονών νεαροί υπεξαίρεσαν κρυπτονομίσματα 25 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου καθώς έσπασαν την τεχνολογία blockchain, στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του Ethereum.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη, όπου συνελήφθησαν τα αδέλφια Anton και James Peraire-Bueno, αξιοποίησαν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους εξασφαλίζοντας δόλια τα κεφάλαια σε bitcoins. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική απάτη και ξέπλυμα χρήματος του είδους, όπως επισημαίνουν οι αμερικανικές Αρχές.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης:

«Σχεδίασαν και εκτέλεσαν προσεκτικά» απο τον Δεκέμβριο 2022, δημιουργώντας ένα σχέδιο 4 βημάτων:

  1. Το δόλωμα
  2. Το «ξεκλείδωμα» του μπλοκ
  3. Την αναζήτηση
  4. Την αναπαραγωγή-διάδοδη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δημιούργησαν μια σειρά από επικυρωτές Ethereum «με τρόπο που απέκρυπτε την ταυτότητά τους μέσω της χρήσης εταιρειών βιτρίνας, ενδιάμεσων διευθύνσεων κρυπτονομισμάτων, ξένων ανταλλακτηρίων και ενός στρώματατος ιδιωτικότητας».

Στόχος ήταν 3 traders, την συμπεριφορά των οποίων είχαν μελετήσει επί μήνες με την χρήση μιας σειράς δοκιμαστικών ή δολωματικών συναλλαγών.

«Με τον τρόπο αυτό, απέκτησαν με δόλο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και χρησιμοποίησαν την πρόσβαση αυτή για να τροποποιήσουν ορισμένες συναλλαγές και να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This