Σε εξέλιξη το θρίλερ με τον πρόεδρο του Ιράν – Για αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου του κάνουν λόγο ιρανικά ΜΜΕ

Must Read

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο Ιράν για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τον πρόεδρο της χώρας, Εμπραχίμ Ραΐσι, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν συνετρίβη, αλλά έκανε αναγκαστική προσγείωση, πιθανότατα λόγω πυκνής ομίχλης.

Ειδικότερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars κάνει λόγο για αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, αναφέροντας πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα από τα ελικόπτερα της συνοδείας του Ραΐσι και όχι το δικό του. Στην ανάρτηση, στην οποία σημειώνεται, επίσης, ότι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο συνέχισαν την πορεία τους προς τον προορισμό τους οδικώς, υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο να κατεβαίνει από ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί σε χωράφι, η οποία, όμως, είναι, πιθανότατα, φωτογραφία αρχείου.

Άλλα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν πληροφορίες για τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και για τη δυσκολία των διασωστών να φτάσουν στο σημείο που βρίσκεται σε ιρανική επαρχία του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν. Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Fars, βρισκόμενος σε γειτονική πόλη εκείνης όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται σε σημείο κοντά σε ορυχείο χαλκού, όπου η ομίχλη είναι πολύ πυκνή και βρέχει, με αποτέλεσμα οι διασώστες να δυσκολεύουν πολύ να εντοπίσουν το ελικόπτερο και τους επιβαίνοντες, ενώ μετέδωσε και οπτικό υλικό από την περιοχή, για του λόγου το αληθές.

Σε δηλώσεις του, ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχίντι επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Ραΐσι και η συνοδεία του ήταν σε περισσότερα από ένα ελικόπτερα, ένα από τα οποία έκανε βαριά προσγείωση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.  Πρόσθεσε δε ότι στο σημείο έχουν αποστολή ομάδες διάσωσης, αλλά λόγω συνθηκών και του δύσβατου εδάφους θα χρειαζόταν κάποια ώρα να φτάσουν στο σημείο. «Είμαστε σε επικοινωνία με τη συνοδεία του προέδρου, αλλά λόγω του εδάφους η επικοινωνία είναι κάπως δύσκολη», διευκρίνισε ακόμη ο υπουργός.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε, πάντως, ότι το Fars κάλεσε τους Ιρανούς πολίτες να… προσευχηθούν για τον πρόεδρο.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε από την πλευρά του ότι «μέλη της συνοδείας του προέδρου επικοινώνησαν με τα κεντρικά, δίνοντας ελπίδες ότι το περιστατικό θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς απώλειες». Ωστόσο, το CNN σημειώνει ότι δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση ήταν το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου, προσθέτοντας πως τα άλλα δύο από τα συνολικά τρία ελικόπτερα της ιρανικής αποστολής έφτασαν στον προορισμό τους με ασφάλεια.

Ο 63χρονος Ραΐσι, ο οποίος χαρακτηρίζεται «σκληροπυρηνικός» και στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του δικαστικού σώματος, θεωρείται ότι διαθέτει προστασία ανάλογη με εκείνη του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, με ορισμένους να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει μετά τον θάνατό του ή την αποχώρησή του από τον πόστο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This