Ακτιβιστές για το κλίμα εισέβαλαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου! Οκτώ συλλήψεις

Το αεροδρόμιο έκλεισε για λίγο

Must Read

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αστυνομικές αρχές στο αεροδρόμιο του Μονάχου νωρίτερα σήμερα το πρωί καθώς μια ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα εισέβαλλε στον εναέριο χώρο και κάθισε σε διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης. Το αποτέλεσμα της εισβολής ήταν το αεροδρόμιο να χρειαστεί να κλείσει για λίγη ώρα την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις πλέον πολυσύχναστες ταξιδιωτικές περιόδους στη νότια Γερμανία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 8 ακτιβιστές για το κλίμα που παραβίασαν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Νωρίτερα, έξι από τους ακτιβιστές κόλλησαν τα χέρια τους σε διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι η κατάσταση έχει τώρα τεθεί υπό έλεγχο και ότι και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου είναι τώρα ανοιχτοί.

Η κλιματική οργάνωση «Τελευταία Γενιά», η οποία έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες κινητοποιήσεις στο παρελθόν, ανακοίνωσε ότι αυτή ευθύνεται για την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο σε σειρά αναρτήσεων που έκανε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, στις οποίες διακρίνονται μέλη της σε έναν, όπως φαίνεται, διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης με πλακάτ διαμαρτυρίας.

«Συνολικά έξι άνθρωποι κάθονται σε δύο ομάδες σε διαφορετικά σημεία του αεροδρομίου του Μονάχου», αναφέρεται σε μια από τις αναρτήσεις της. Σε ένα από τα πλακάτ διαμαρτυρίας αναγράφεται: «Πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, όχι οι διακοπές μας».

Η οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει σε κλήση ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του Reuters για να σχολιάσει σχετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This