Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο που συνετρίβη αναφέρουν κρατικά ΜΜΕ – Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για τον πρόεδρο Ραϊσί

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία περί εντοπισμού του ελικοπτέρου!

Must Read

Την πληροφορία ότι εντοπίστηκε το ελικόπτερο στο οποίο φέρεται να επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, φέρεται να μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, δίνοντας νέα διάσταση στο θρίλερ που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής, καθώς επιβεβαιώνεται, ως φαίνεται, πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον «Guardian» και το πρακτορείο Reuters η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν από ομάδες διάσωσης, αν και, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των επιβαινόντων.




Άμεση, ωστόσο, ήταν η απάντηση της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, εκπρόσωπος της οποίας έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία περί εντοπισμού του ελικοπτέρου από διασώστες, γεγονός που πιστοποιεί το «αλαλούμ» που επικρατεί στο Ιράν από τη στιγμή που μεταδόθηκε η είδηση για την «εξαφάνιση» του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο.




Νωρίτερα, πάντως, Ιρανός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, φέρεται να υποστήριξε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ότι είχε έρθει σε επαφή με τουλάχιστον έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος που επέβαιναν στο «μοιραίο» ελικόπτερο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το γεγονός ότι υπήρξε επανειλημμένη επαφή με αυτούς, «υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν επιζώντες και ίσως βρίσκονται αρκετά κοντά στο σημείο της συντριβής, κάτι που και πάλι θα ήταν μια στιγμή ελπίδας».

Θυμίζουμε πως, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, το ελικόπτερο που μετέφερε τον Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν συνετρίβη σήμερα το μεσημέρι, καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή στα σύνορα μεταξύ Ιράν και Αζερμπαϊτζάν, μέσα σε πυκνή ομίχλη. Με το που έγινε γνωστό το δυσάρεστο αυτό συμβάν, κινητοποιήθηκαν τουλάχιστον 40 ομάδες διάσωσης για τον εντοπισμό του προεδρικού ελικοπτέρου και τυχόν επιζώντων.

Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το Κανάλι 12 του Ισραήλ αναφέρουν πως ο Ιρανός πρόεδρος είναι νεκρός, πεποίθηση η οποία ενισχύεται και από το γεγονός ότι ιρανικά κανάλια εδώ και ώρες έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους και μεταδίδουν προσευχές.




Οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, πάντως, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού να έχει διατάξει όλες τις δυνάμεις του πεζικού και της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This