Τραγωδία στο Ιράν: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του προέδρου Ραΐσι – «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι όλων

Must Read

Επιβεβαιώθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί οι φόβοι της διεθνούς κοινότητας, σχετικά με την υπόθεση-θρίλερ με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε!

Ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής στον τόπο όπου συνετρίβη χθες, εν μέσω πυκνής ομίχλης σε ορεινή περιοχή, ελικόπτερο Bell 212 που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον υπουργό Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και άλλους οκτώ αξιωματούχους.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ιράν επιβεβαιώνει τον θάνατο του 63χρονου προέδρου Ραΐσι στη συντριβή του ελικοπτέρου με ανάρτησή του στο X.

Αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «δυστυχώς» φαίνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο απανθρακώθηκε εντελώς.

 

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος του Ιράν και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών έχει πλέον εντοπιστεί, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, όμως οι ελπίδες να βρεθούν επιζήσαντες μοιάζουν λιγοστές.

«Το ελικόπτερο του προέδρου εντοπίστηκε. Ομάδα έρευνας και διάσωσης πλησιάζουν τον τόπο της συντριβής (…) η κατάσταση δεν είναι καλή», τόνισε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ.

 

Νωρίτερα, ο κόσμος στην πλατεία Vali Asr προσευχόταν να βρεθεί ζωντανός ο Ιρανός πρόεδρος. Με δάκρυα στα μάτια και «πλημμυρισμένοι» από αγωνία οι πολίτες έσπευσαν στο σημείο, με την ελπίδα να ακούσουν ότι εντοπίστηκαν σημάδια ζωής…

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, με την κρατική τηλεόραση να αναφέρει πως η περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό βρίσκεται κοντά στην πόλη Τζόλφα, στα σύνορα Ιράν – Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τεχεράνης. Ο Ραΐσι βρισκόταν σήμερα Κυριακή στο Αζερμπαϊτζάν, για να εγκαινιάσει ένα φράγμα μαζί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που έχτισαν τα δύο κράτη στον ποταμό Άρας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This