CNN: Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο!

Για ποιους άλλους ζητά επίσης εντάλματα σύλληψης - Τα αιτήματα θα εξεταστούν από δικαστές - «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» λέει ο Καρίμ Χαν

Must Read

Εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς αλλά και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο που ακολούθησε στη Γάζα, ζήτησε ο επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνές Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν σε σε αποκλειστική συνέντευξη του σήμερα Δευτέρα στο CNN.

nbsp;

Παράλληλα, ο Χαν ανέφερε στην δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ πως ζητά επίσης εντάλματα για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ και τα δύο άλλα κορυφαία στελέχη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ αλ Μάσρι, τον ηγέτη των Ταξιαρχιών Αλ Κάσεμ και γνωστότερο ως Μοχάμεντ Ντέιφ, και τον Ισμαήλ Χανίγια, τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς.

Τα αιτήματα για τα εντάλματα σύλληψης θα εξεταστούν από ομάδα δικαστών. Οι κατηγορίες κατά των Νετανιάχου και Γκαλάντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, την πρόκληση πείνας ως μέθοδο πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, τη σκόπιμη στόχευση αμάχων σε συγκρούσεις» ενώ για τους Σινουάρ, Χανίγια και αλ Μάσρι περιλαμβάνουν «εξόντωση, δολοφονία, σύλληψη ομήρων, βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια της κράτησης».

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αλλά  αυτό ισχυρίζεται ότι έχει δικαιοδοσία στη Γάζα, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη καθώς το 2015 οι Παλαιστίνιοι ηγέτες συμφώνησαν να δεσμευτούν από τις ιδρυτικές αρχές του δικαστηρίου.

Ο Νετανιάχου είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που εκδοθεί ένταλμα σύλληψης  κατά ανώτερων αξιωματούχων της ισραηλινής κυβέρνησης και του στρατού «θα ήταν μία προσβολή ιστορικών διαστάσεων» ενώ τόνισε ότι το Ισραήλ «διαθέτει ένα ανεξάρτητο νομικό σύστημα που διερευνά αυστηρά όλες τις παραβιάσεις του νόμου».

Σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του Ισραήλ ο Χαν επεσήμανε στην συνέντευξη ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» ενώ πρόσθεσε ότι αν το Ισραήλ διαφωνεί με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ελεύθερο, παρά τις αντιρρήσεις για τη δικαιοδοσία, να το αμφισβητήσει ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Δείτε επίσης:

Ένας «συνεννοήσιμος» ως λύση της επόμενης μέρας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφήστε τον Άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του. Αγαπάει τη Πατρίδα του και εργάζεται για το καλό του Λαού του με τα αρνητικά του και τα θετικά του . Μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοιους πολιτικούς που να αγαπούν την Ελλάδα και όχι να τη ξεπουλάνε. Ας πάρουμε παράδειγμα απ’το Ισραήλ να φτιάξουμε ένα Κράτος δυνατό και όχι Μπανανια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This