Έξαλλος ο Μπάιντεν με την απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να «συλλάβει» τον Νετανιάχου

Oι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν την απόφαση

Must Read

Την ώρα που το φοιτητικό κίνημα υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα όχι μόνο γιγαντώνεται στις ΗΠΑ, αλλά εξαπλώνεται διαρκώς και στην Ευρώπη, ο Τζο Μπάιντεν βρήκε μια ακόμη ευκαιρία να δείξει την ξεκάθαρη υποστήριξή του στο Ισραήλ, με αφορμή την απόφαση του Καρίμ Καν, επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Γιοάβ Γκάλαντ, πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός στην εν λόγω απόφαση του ΔΠΔ, χαρακτηρίζοντάς την «εξωφρενική» σε έκτακτο ανακοινωθέν που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος. «Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ό,τι κι αν υπονοεί αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει ισοδυναμία —καμία— μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς», διαμηνύει ο Μπάιντεν στην εν λόγω ανακοίνωση.




Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν την απόφαση του εισαγγελέα του ΔΠΔ επισήμανε νωρίτερα σήμερα και ο Άντονι Μπλίνκεν, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει πως «η εξίσωση Νετανιάχου και Γκάλαντ με τους ηγέτες της Χαμάς είναι επαίσχυντη» και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα οδηγούσε σε εκεχειρία, απελευθέρωση ομήρων και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This