Εθνικό πένθος στο Ιράν – Θρήνος στις επικήδειες εκδηλώσεις για τον Ραΐσι

Must Read

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί ντυμένοι στα μαύρα έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι στους δρόμους της πόλης Ταμπρίζ στο Ιράν και θρηνούν σπαρακτικά, για τον θάνατο του προέδρου της χώρας Εμπραχίμ Ραΐσι. Η κηδεία του προέδρου του Ιράν έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην πόλη καταγωγής του, τη Μασχάντ, την Πέμπτη (23/05).




 

Οι νεκρώσιμες τελετές έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης (21/05) τόσο για τον πρόεδρο του Ιράν όσο και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που ήταν μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του ελικοπτέρου την προηγούμενη Κυριακή.

 

Οι τελετές για την κηδεία του Ραϊσί στο Ιράν θα γίνουν σε τέσσερις φάσεις, αρχής γενομένης από το βορειοδυτικό κομμάτι της χώρας και την πόλη Ταμπρίζ, ή αλλιώς Ταυρίδα, το πιο κοντινό σημείο της συντριβής.




 

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, κήρυξε πενθήμερο δημόσιο πένθος για τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί και των υπόλοιπων κορυφαίων αξιωματούχων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της προηγούμενης Κυριακής, καθώς ο συντηρητικός πολιτικός ήταν ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του Αγιατολάχ.

 

Πλήθος κόσμου είχε παραταχθεί πίσω από μπάρες, περιμένοντας την πομπή, που μετέφερε τα φέρετρα με τις σημαίες του Εμπραχίμ Ραϊσί, του Αμίρ Αμπντολαχιάν και των άλλων έξι νεκρών του δυστυχήματος. Κάποιοι κρατούσαν φωτογραφίες του Ραϊσί, ενδεικτικού του κλίματος θρήνου που επικρατεί στον Ιράν τις τελευταίες ημέρες.




 

Ανάμεσα στις τελετές για το ύστατο χαίρε στον Εμπραχίμ Ραϊσί, περιλαμβάνεται μία (σ.σ. τελετή) στην οποία θα παρευρεθούν ξένοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αν και δεν ήταν ακόμη σαφές ποιοι θα δώσουν το «παρών».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This