Τα πήρε πίσω ο Πάπας – Ζήτησε συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι ομοφοβικές αναφορές του

Must Read

Συγγνώμη ζητά ο Πάπας Φραγκίσκος μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι ομοφοβικές αναφορές του για το εσωτερικό της καθολικής εκκλησίας, που έκανε μιλώντας στο συνέδριο των Ιταλών επισκόπων.




 

Το γραφείο τύπου της Αγίας Έδρας εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Ο Πάπας δεν σκόπευε ποτέ να προσβάλλει ή να εκφραστεί με ομοφοβικούς όρους και ζητά συγγνώμη από όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το σχόλιο του Πάπα, πως υπάρχει ήδη «αρκετό frociaggine» στους κύκλους της Καθολικής Εκκλησίας, ήχησε ιδιαίτερα σοκαριστική, αν αναλογιστεί κανείς πως στα ελληνικά ο όρος θα μπορούσε να αποδοθεί λαϊκιστί ως «π@υστρ@λ@κι».

Παρόλο που η συνέντευξη με τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως το ερευνητικό Dagospia, κατάφεραν να εξασφαλίσουν το σχόλιο και να το «βγάλουν» στο φως της δημοσιότητας.




 

Άλλα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επιβεβαίωσαν έκτοτε τα λόγια του Πάπα επικαλούμενα πολλές πηγές, με πολλαπλές σχετικές αναρτήσεις στα social media.

Μέρος της έκπληξης για το απότομο σχόλιο του Πάπα Φραγκίσκου οφείλεται στις δημόσιες τοποθετήσεις του στο παρελθόν υπέρ των ομοφυλόφιλων.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This