«Όχι» από τους Πράσινους στην Ούρσουλα για την Κομισιόν

Ακόμα ένας πονοκέφαλος στον δρόμο για τη 2η θητεία

Must Read

Εάν συνάψει συμφωνία με ακροδεξιά κόμματα, τα μέλη των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα υποστηρίξουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Κομισιόν.




 

Η Τέρι Ρέιντκε, η Γερμανίδα πρόεδρος των Πράσινων ευρωβουλευτών, δήλωσε ότι η ομάδα της δεν θα υποστηρίξει «απολύτως» τη Φον ντερ Λάιεν εάν συνάψει συμφωνία με την ομάδα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές (ECR).

 

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στον συνασπισμό ή στην πλειοψηφία, για παράδειγμα, με το ECR. Έτσι, εκεί, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ή όποιος θέλει να οικοδομήσει μια πλειοψηφία, θα πρέπει να κάνει μια επιλογή», δήλωσε ο Ρέιντκε.

Είπε ότι αυτό θα ήταν «καταστροφή όχι μόνο για το κλίμα, αλλά και για την οικονομική θέση της Ευρώπης», ενόψει του έντονου ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η θέση των Πρασίνων προκαλεί «πονοκέφαλο» στην φον ντερ Λάιεν, που είναι φαβορί για την κορυφαία θέση της Επιτροπής, μετά από παρόμοιες δηλώσεις από την κεντροαριστερά, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν θα την υποστηρίξει εάν συνεργαστεί με ακροδεξιά κόμματα, όπως οι Αδελφοί της Ιταλίας της Μελόνι.

Η ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Κομισιόν συνδέονται με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου υπάρχουν φόβοι για σημαντικά εκλογικά κέρδη της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη έναντι της παραδοσιακής δεξιάς, των σοσιαλδημοκρατών, των φιλελευθέρων και των Πρασίνων.

Εάν η φον ντερ Λάιεν προταθεί από τους ηγέτες της Ε.Ε. για δεύτερη θητεία, θα πρέπει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των 720 ευρωβουλευτών του νέου κοινοβουλίου. Το δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) είναι πιθανό να παραμείνει η μεγαλύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο αλλά με 175 ευρωβουλευτές.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This