Λωρίδα της Γάζας: Ο ΠΟΥ κατάφερε να παραδώσει υλικό στο βόρειο τμήμα του θύλακα

Must Read

Την ώρα που η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται δίχως έλεος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατάφερε για πρώτη φορά από τις 13 Μαΐου να φτάσει στο βόρειο τμήμα του θύλακα και να παραδώσει καύσιμα και υλικό στο νοσοκομείο Άλ Άχλι.

«Το νοσοκομείο Αλ Άχλι αναλαμβάνει τον διπλάσιο αριθμό ανθρώπων από αυτόν που δύναται, αντιμετωπίζει έλλειψη χειρουργικού υλικού και το προσωπικό του δεν πληρώνεται», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους και συνέχισε:

«Προς το παρόν καμία σοβαρή χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να γίνει βράδυ, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Ο οργανισμός προσπαθεί να αναπτύξει ομάδα εκεί».

«Οι αποστολές προς το βόρειο τμήμα του θύλακα, πεδίο σφοδρών βομβαρδισμών, κατέστησαν πολύ δύσκολες»

Κάτω από δύσκολες συνθήκες και «σφοδρές εχθροπραξίες», η αποστολή του ΠΟΥ μπόρεσε να παραδώσει 15.000 λίτρα καυσίμου -το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των γεννητριών του νοσοκομείου και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος- αλλά και 14 κλίνες νοσηλείας, φάρμακα και υλικό για τραύματα για να καλυφθούν οι ανάγκες 1.500 ανθρώπων.

«Οι αποστολές προς το βόρειο τμήμα του θύλακα, πεδίο σφοδρών βομβαρδισμών, κατέστησαν πολύ δύσκολες λόγω της έλλειψης βενζίνης, αλλά και των κατεστραμμένων δρόμων, των συντριμμιών και την έλλειψη ασφαλούς πρόσβασης», υπογράμμισε επίσης ο επικεφαλής του ΠΟΥ και προσέθεσε:

«Λόγω των καθυστερήσεων σε σημείο ελέγχου, η αποστολή δεν μπόρεσε να προσεγγίσει” άλλο νοσοκομείο εκεί κοντά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This