Ο Τραμπ θέλει τον Ίλον Μασκ στο κυβερνητικό σχήμα εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

Σε συμβουλευτικό ρόλο, αν και ποτέ δεν ξέρεις με τον αμφιλεγόμενο Ρεπουμπλικάνο

Must Read

Είναι γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ίλον Μασκ τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός με τον εκ νέου υποψήφιο για την προεδρεία των ΗΠΑ.

Πλέον η σχέση τους είναι τέτοια, που, σύμφωνα με σχετικό άρθρο της «Washington Post», ο Τραμπ συζήτησε με τον Μασκ το ενδεχόμενο ο δεύτερος να αναλάβει έναν συμβουλευτικό ρόλο στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που ο πρώτος εκλεγεί πρόεδρος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δυο τους συζήτησαν την επιρροή του Μασκ στις πολιτικές που σχετίζονται με την ασφάλεια των συνόρων και την οικονομία των ΗΠΑ, με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα να αναφέρουν στην αμερικανική εφημερίδα ότι ο Μασκ και ο μεγιστάνας επενδυτής Νέλσον Πελτζ μετέφεραν στον Τραμπ την πρόθεσή τους να στηρίξουν ένα project που βασίζεται σε δεδομένα για την πρόληψη της νοθείας των ψηφοφόρων.

Επιπλέον, ο δυο τους ενημέρωσαν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρεία των ΗΠΑ για μια συνεχιζόμενη εκστρατεία στους κύκλους της ελίτ, στην οποία ο Μασκ και οι πολιτικοί του σύμμαχοι φιλοξενούν συγκεντρώσεις σημαινόντων επιχειρηματιών σε εθνικό επίπεδο, για να τους πείσουν να μην υποστηρίξουν την επανεκλογή του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ίλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν συναντηθεί και τον περασμένο Μάρτιο, ενόσω ο τέως Αμερικανός πρόεδρος αναζητούσε χρηματοδότη για την προεκλογική του εκστρατεία, ελλείψει μετρητών.

Στο παρελθόν ο Μασκ υποστήριζε τόσο τους Ρεπουμπλικάνους όσο και τους Δημοκρατικούς, ωστόσο, κατά τη θητεία του Μπαίντεν ήταν συχνά επικριτικός με τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου. Ο Ίλον Μασκ έχει κατηγορήσει τον Μπάιντεν για τη διαχείρισή του στο ζήτημα της μετανάστευσης, ενώ πιστεύει ότι γενικά η τωρινή αμερικανική κυβέρνηση είναι «προκατειλημμένη» εναντίον της Tesla, επικαλούμενος μια εκδήλωση ηλεκτρικών οχημάτων το 2021 στον Λευκό Οίκο, όπου η εταιρεία του είχε αποκλειστεί.

Στο παρελθόν, πάντως, ο Μασκ ήταν επίσης ιδιαίτερα επικριτικός και με τον Τραμπ, σε σημείο που το 2017 ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής μεγιστάνας αποφάσισε να παραιτηθεί από δύο συμβουλευτικά κέντρα του Λευκού Οίκου, λόγω της απόφασης του τότε προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This