ΗΠΑ: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία της Meta για φαινόμενα λογοκρισίας

Must Read

Μέλη από συλλογικότητες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 29/5 μαζική διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Meta Platforms Inc. στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για τα φαινόμενα λογοκρισίας στα social media της εταιρείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Guardian», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά της εταιρείας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, φωνάζοντας συνθήματα μέσω των οποίων καταδίκαζαν τη «συστηματική λογοκρισία του φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου» στο Facebook και τις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta.

Πρόσφατα, 200 εργαζόμενοι της εταιρείας υπέγραψαν επιστολή προς τον επικεφαλής της, με την οποία ζητούσαν να θέσει τέλος στην λογοκρισία των φωνών υπέρ της Παλαιστίνης εντός της, καθώς και περισσότερη διαφάνεια προς το κοινό. Αρκετοί, εξάλλου, είναι οι και εργαζόμενοι της Meta που κάνουν λόγο για «εχθρικό περιβάλλον»,  υποστηρίζοντας πως όσοι κατάγονται από αραβικές χώρες ή είναι μουσουλμάνοι νιώθουν ανασφάλεια.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This