Σε ασφυκτικό κλοιό η Ράφα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ελέγχει πλήρως τα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου

Η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ πως η κατάληψη από μέρους τους των συνοριακών περασμάτων προς τη Ράφα παραβιάζει τις συνθήκες μεταξύ των δύο χωρών

Must Read

Yπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχό του έθεσε ο ισραηλινός στρατός τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας (Philadelphi corridor), στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, τη μοναδική συνοριακή γραμμή που είχε παραμείνει ουδέτερη μέχρι σήμερα.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε στρατιώτες επί του εδάφους σε όλον τον διάδρομο, αλλά ότι μπορούμε να τον ελέγξουμε και να αποκόψουμε τη “γραμμή οξυγόνου” που χρησιμοποιούσε η Χαμάς, για να αναπληρώνει (τα αποθέματά της) και να μετακινείται εντός και γύρω από αυτήν την περιοχή», ανέφερε σχετικά στρατιωτικός αξιωματούχος του Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως μέσα σε 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης των IDF στη Ράφα, εντοπίστηκαν 20 σήραγγες που οδηγούν στην Αίγυπτο και ότι η πληροφορία αυτή μεταφέρθηκε στην αιγυπτιακή πλευρά.

Ο διάδρομος της Φιλαδέλφειας είναι μια στενή λωρίδα γης 14 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στη Λωρίδας της Γάζας και την Αίγυπτο, στην οποία περιπολούσε ο ισραηλινός στρατός εντός του παλαιστινιακού θύλακα πριν από τη μονομερή απόσυρση του από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005, έπειτα από 38 χρόνια κατοχής. Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην καταλάβει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα και τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας, τονίζοντας πως αυτό παραβιάζει τις συνθήκες μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα σήμερα, οδομαχίες και βομβαρδισμοί σημειώνονταν στη Ράφα, μία ημέρα μετά την είσοδο ισραηλινών αρμάτων μάχης στο κέντρο της πόλης, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του αιματηρού πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This