Γεωτρήσεις παντού από τους Τούρκους: «Θα συνεχίσουμε πεισματικά σε όλη την “Γαλάζια Πατρίδα”»

Η προκλητική ρητορική διατηρείται σε κάθε διακήρυξη της κυβέρνησης Ερντογάν

Must Read

Επιμένουν στις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο παντί τρόπω με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να περιορίζεται σε ευχολόγια και το αφήγημα των «ήρεμων νερών» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η «Γαλάζια Πατρίδα» της Άγκυρας όχι μόνον θα διδάσκεται εφεξής στα σχολεία της γείτονος, αλλά διατηρείται σε κάθε διακήρυξη της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά αυτές τις έρευνες σε όλη αυτήν την περιοχή που ορίζεται ως “Γαλάζια Πατρίδα”» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, εννοώντας ολόκληρες περιοχές της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας.

«Υπάρχουν ανακαλύψεις, κάνουμε νέες γεωτρήσεις. Η Μεσόγειος είναι το πρώτο βήμα της στρατηγικής μας να πάμε σε περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν με τα πλοία μας» ανέφερε ο Αλπαρσλάν και πρόσθεσε:

«Έχουμε κάνει συνλικά 8 γεωτρήσεις βαθιάς θάλασσας στην Μεσόγειο. Όμως, οι τοποθεσίες που κάναμε γεωτρήσεις στις περιοχές αδειών που παραχωρήθηκαν από την ‘ΤΔΒΚ’ στην Turkish Petroleum -έχουμε πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στα νότια του νησιού της Κύπρου, το έχουμε κάνει στα δυτικά και τα βόρεια- σε όλες αυτές τις περιοχές και σε όλες τις έρευνες που έχουμε κάνει στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας, δυστυχώς, δεν έχουμε κάνει μια ανακάλυψη που να εκφράζει ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος σε 8 έρευνες».

Δείτε το βίντεο




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. H oikoγένεια Μητσοτάκη πάντα είχε άριστες σχέσεις με την Τούρκικη πλευρά ,και πολλοί είναι που συμφωνούν ότι οι Τούρκοι είναι “άρχοντες “

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This