Ντόναλντ Τραμπ για την καταδίκη του: «Ντροπιαστική απόφαση» – Η αντίδραση Μπάιντεν

Η αντίδραση της Στόρμι Ντάνιελς - Η επόμενη μέρα

Must Read

«Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Είμαι ένας πολύ αθώος άνθρωπος. Όλοι ξέρουν τι συνέβη εδώ. Είναι μια ντροπιαστική απόφαση. Αυτό έγινε από την κυβέρνηση Μπάιντεν για να πληγώσει έναν αντίπαλο, έναν πολιτικό αντίπαλο. Η πραγματική ετυμηγορία θα είναι στις 5 Νοεμβρίου από τον λαό».

Τα παραπάνω είπε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την έξοδο του από την αίθουσα του δικαστηρίου χθες μετά την καταδίκη του για την υπόθεση του χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ο τέως πρόεδρος κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες που του είχαν προσάψει οι εισαγγελείς που πρόσκεινται φυσικά στον Μπάιντεν και συγκεκριμένα και για τα 34 κακουργήματα παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων σε 1ο βαθμό, σε μια δίκη που αφορούσε τις περιβόητες πληρωμές «σιωπής» στην Πορνοστάρ και Στρίπερ , Στόρμι Ντάνιελς. Μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 4 ετών για την συγκεκριμένη καταδίκη.




Η αντίδραση της Στόρμι Ντάνιελς

Η πρώτη αντίδραση από την Στόρμι Ντάνιελς δεν ήρθε από την ίδια αλλά από τον τέταρτο κατά σειρά σύζυγό της.

«Η Στόρμι εξακολουθεί να επεξεργάζεται την είδηση ​​της καταδίκης του Τραμπ. Είναι μεγάλο το βάρος στους ώμους της σε αυτό το σημείο. Ωστόισθάνεται λίγο δικαιωμένη που, ξέρετε, έλεγε την αλήθεια. Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν επιτέλους να βλέπουν την αλήθεια», είπε ο Μπάρετ Μπλέιντ στο CNN.

Τι είπαν Λευκός Οίκος και Τζο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος «σέβεται τον νόμο» και δεν θα κάνει «κανένα άλλο σχόλιο», περιορίστηκε να αναφέρει εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας στην ποινική δίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο αντίπαλος του κ. Τραμπ στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, πέρασε την ημέρα με την οικογένειά του —είναι η επέτειος του θανάτου πριν από εννιά χρόνια του μεγαλύτερου γιου του— και δεν έχει σχολιάσει προσωπικά την καταδίκη του αντιπάλου του μέχρι στιγμής.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού προέδρου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μάικ Τζόνσον, επέκρινε με σφοδρότητα την «ημέρα ντροπής στην αμερικανική ιστορία» που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος.

«Η σημερινή είναι ντροπιαστική μέρα στην αμερικανική ιστορία. Οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν για την καταδίκη του ηγέτη του αντίπαλου κόμματος στη βάση γελοίων κατηγοριών, τεκμηριωμένων με την κατάθεση καταδικασμένου για κακούργημα, διαγραμμένου από τον δικηγορικό σύλλογο. Πρόκειται για καθαρά πολιτική διαδικασία, όχι νομική», τόνισε ο κ. Τζόνσον.

Η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους τουλάχιστον ως την 11η Ιουλίου.

Καθώς ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν όρισε ότι η απαγγελία της ποινής του θα γίνει εκείνη την Πέμπτη, στις 10:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), με άλλα λόγια τέσσερις ημέρες προτού το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον ενθρονίσει επίσημα υποψήφιο της παράταξης στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο δικαστής Μέρτσαν επέτρεψε ο καταδικασμένος πλέον μεγιστάνας να παραμείνει ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους.

Έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τη 13η Ιουνίου για να παρουσιάσει την επιχειρηματολογία της ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην κατηγορούσα αρχή για να ανταπαντήσει.

Τουλάχιστον στη θεωρία, ο κ. Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να τού επιβληθεί ποινή φυλάκισης: η πλαστογράφηση λογιστικών εγγράφων επισύρει ποινή ως και τεσσάρων ετών φυλάκισης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο κ. Τραμπ, ο οποίος θα είναι 78 ετών όταν θα του απαγγελθεί η ποινή του, δεν έχει ποινικό μητρώο, ο δικαστής πιθανόν θα του απαγγείλει ποινή με αναστολή ή κοινωνική εργασία, σε αυτή την τελευταία περίπτωση πιθανόν και την καταβολή χρηματικού προστίμου.

Ο μεγιστάνας έχει στη διάθεσή του έναν μήνα ώστε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του και κατόπιν αρκετούς μήνες ακόμη ώστε οι δικηγόροι του την ασκήσουν επίσημα. Η έφεση θα είναι πιθανότατα ανασταλτική σε ό,τι αφορά την έκτιση της ποινής του, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ποινή φυλάκισης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτά τα άρρωστα μυαλά του κλειστού επιτελείου του ανοιακού Μπαϊντεν εκτός από 3ο ΠΠ προσπαθούν να φέρουν και εμφύλιο στην Αμερικανική Κοινωνία. Δεν υπάρχει κανένας λογικός εκεί μέσα ;;; Τόσο σκ@τ@ είναι η Αμερικανική οικονομία τελικά που θα κάνουν το παν για να σκάσει με κάποιο σοβαρό άλλοθι ;;;

  2. @ bankingnews
    Ανατροπή! Ο δισεκατομμυριούχος Bill Ackman στηρίζει πλέον τον Donald Trump για την προεδρία των ΗΠΑ

    Ο επενδυτής, ευρύτερα γνωστός και ως baby Buffett, στο παρελθόν προσέφερε δωρεές στους δημοκρατικούς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This