Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο με νεκρούς και τραυματίες

Επιδρομή του Κιέβου σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στη Ρωσία

Must Read

Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ. Τα πλήγματα έγιναν περί τα μεσάνυχτα.




 

«Ο εχθρός χρησιμοποίησε εκ νέου την τακτική του διπλού πλήγματος, ενώ γιατροί, σωστικά συνεργεία και δυνάμεις επιβολής της τάξης βρίσκονταν ήδη επιτόπου», πρόσθεσε ο κ. Σινεχούμποφ, σύμφωνα με τον οποίο στους τραυματίες συγκαταλέγονται εντατικολόγος και τουλάχιστον δυο παιδιά.

Κατά τα πρώτα στοιχεία, δυο πύραυλοι τροποποιημένου συστήματος S-300 εκτοξεύθηκαν εναντίον της συνοικίας Νοβομπαβάρσκι, βάζοντας στο στόχαστρο «αποκλειστικά πολιτικές υποδομές», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας του Χαρκόβου, που μίλησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne, επλήγησαν πολυκατοικία, κατάστημα σε τριώροφο κτίριο και βιοτεχνία ραπτικής.

Ο περιφερειάρχης Σινεχούμποφ προειδοποίησε νωρίτερα πως στα συντρίμμια της πολυκατοικίας ενδέχεται να είναι παγιδευμένοι και άλλοι κάτοικοι. Τουλάχιστον τρεις όροφοί της καταστράφηκαν.




 

Η επίθεση ακολουθεί αυτή της 25ης Μαΐου εναντίον εμπορικού καταστήματος στο Χάρκοβο, στην οποία σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

Το Χάρκοβο γίνεται πλέον σχεδόν καθημερινά στόχος βομβαρδισμών, κυρίως από τη ρωσική επικράτεια.

Στις αρχές του μήνα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν χερσαία επίθεση στην ομώνυμη περιφέρεια της Ουκρανίας, καταγράφοντας εδαφικά κέρδη, καθώς ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ως τώρα είχε αρνηθεί να συναινέσει σε αυτό, έδωσε πράσινο φως ώστε οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να πλήττουν, υπό προϋποθέσεις, στόχους στο ρωσικό έδαφος, δήλωσαν εξάλλου χθες Πέμπτη αξιωματούχοι των ΗΠΑ υπό τον όρο να μην κατονομαστούν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Μια από τις πηγές αυτές πάντως είπε πως η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να εναντιώνεται σε πλήγματα με όπλα που παρέχει στο Κίεβο εναντίον στόχων σε μεγάλο βάθος στο ρωσικό έδαφος, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Στο Χάρκοβο αποκρούστηκε ρωσική επίθεση για την κατάληψη της πόλης, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα των δυο κρατών, τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο οποίος ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου 2022.

11.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιφέρεια του Χαρκόβου

Σχεδόν 11.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, από τις 10 Μαΐου που ξεκίνησε η ρωσική χερσαία επίθεση σε αυτή τη συνοριακή περιοχή, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της.

«Συνολικά, 10.980 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί», δήλωσε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου με ανάρτησή του στο Telegram, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα ρωσική επίθεση στην περιοχή αυτή κατέστρεψε πολιτικές υποδομές και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς ο ρωσικός στρατός κατέλαβε γρήγορα πολλά συνοριακά χωριά κατά την έναρξη της αιφνιδιαστικής του επίθεσης προς το Λίπτσι και το Βοβτσάνσκ αναγκάζοντας το Κίεβο να στείλει ενισχύσεις.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This