Τύμπανα πολέμου από τον Μεντβέντεφ: «Δεν μπλοφάρουμε για τα πυρηνικά» 

Η Ρωσία προειδοποιεί για παγκόσμια σύρραξη μετά την κίνηση του Μπάιντεν

Must Read

Εντονότεροι γίνονται οι φόβοι για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία που δεν αποκλείεται να λάβει παγκόσμια διάσταση, εάν οι σύμμαχοι του Ζελένσκι δώσουν το πράσινο φως στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα της Δύσης για χτυπήματα κατά των Ρώσων.

Την ώρα που στο ΝΑΤΟ διαβουλεύονται το αν θα χρησιμοποιηθούν δυτικά όπλα σε στόχους εντός τη Ρωσίας, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προχώρησε σε προειδοποιητικές δηλώσεις που προκαλούν τρόμο.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας και ότι η σύγκρουσή της με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.

Σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο Μεντβέντεφ είπε ότι η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο».




Ο αντιπρόεδρος σήμερα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά την χθεσινή δήλωση Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που του προμήθευσαν οι ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας που υποστηρίζουν μια επίθεση κατά της βορειοανατολικής ουκρανικής πόλης Χάρκοβο.

Παράλληλα η σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το πράσινο φως από τις ΗΠΑ για την χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, «θα ενισχύσει σημαντικά» την άμυνά της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις, ιδίως στην περιφέρεια του Χαρκόβου, όπου ο στρατός της Μόσχας εξαπέλυσε επίθεση στις αρχές Μαΐου.

«Αυτό θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις ρωσικές προσπάθειες μαζικής συγκέντρωσης και στις δύο πλευρές των συνόρων», σημειώνει, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο Σεργκίι Νικιφόροφ, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε γραπτό μήνυμά του σε μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το AFP.




Η Ρωσία κατέλαβε 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελοούσοφ δήλωσε σήμερα πως οι στρατιώτες του κατέλαβαν «800 τετραγωνικά χιλιόμετρα» από την έναρξη του έτους στην Ουκρανία, όπου ο στρατός του υποστηρίζει τακτικά ότι προωθείται χωρίς ωστόσο να έχει επιτύχει μέχρι τώρα σημαντική πρόοδο.

«Πρόοδος σημειώνεται σε όλες τις τακτικές κατευθύνσεις», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια συνόδου στο Αλμάτι του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (OTSC), μιας στρατιωτικής συμμαχίας που αποτελείται από πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

«Συνολικά, 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους έχουν περάσει στον έλεγχο του ρωσικού στρατού φέτος» στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Αντρέι Μπελοούσοφ διευκρινίζοντας πως οι δυνάμεις του κατέλαβαν «28 κοινότητες» τον Μάιο.

Ο ουκρανικός στρατός, ελλείψει ανδρών και πυρομαχικών, δυσκολεύεται εδώ και πολλούς μήνες απέναντι στη Ρωσία, που εξαπέλυσε νέα επίθεση στις αρχές Μαΐου στα περίχωρα του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας. Στην επαρχία αυτή, τα ρωσικά στρατεύματα ανάγκασαν τους Ουκρανούς στρατιώτες να υποχωρήσουν «οκτώ με εννέα χιλιόμετρα», δήλωσε ο Αντρέι Μπελοούσοφ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Στενοχωριέμαι γιά τήν Εὐρώπη, γιατί θά καταστραφεῖ ὅπως ἡ Καπερναούμ. Οἱ περήφανοι πύργοι της θά γκρεμιστοῦν, θα καταστραφοῦν καί οἱ λεωφόροι της θά μετατραποῦν σέ τόπους πού θά φυτρώσουν θάμνοι μέ ἀγκάθια, ὅπου θά κάνουν τη φωλιά τους τά φίδια. Στόν τόπο πού τώρα ἀκούγονται φωνές ἐναντίον τοῦ Χριστοῦ, θά ἀκούγονται κραυγές ἀπό κουκουβάγιες καί οὐρλιαχτά ἀπό τσακάλια.

    Τή στιγμή πού ἡ Εὐρώπη νόμισε για τόν ἑαυτό της πώς ἐκπολιτίστηκε, τότε ἦταν καί πού ἀγρίεψε. Τή στιγμή πού νόμισε πώς τά ἤξερε ὅλα, τότε ἦταν και πού παραφρόνησε. Τήν στιγμή πού νόμισε πώς ἀπέκτησε μεγάλη δύναμη, τότε ἦταν καί πού ἔχασε ὅλη της τή δύναμη. Λόγια του Αγίου Νικολάου του Βελιμιροβιτς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This