Με φονικά ένστικτα όσοι έχουν σοβαρές αϋπνίες

Must Read

Βγαλμένο από την ταινία του 2002 «Insomnia», με πρωταγωνιστές τον Αλ Πατσίνο και τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, μοιάζει το συμπέρασμα νέας έρευνας που διαπίστωσε ότι όσοι πάσχουν από σοβαρές αϋπνίες έχουν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν φόνο από τους ανθρώπους που κοιμούνται κανονικά τα βράδια.

Για τις ανάγκες της έρευνας που δημοσίευσε η ερευνητική ομάδα του δρος Andrew Tubbs από το University of Arizona των ΗΠΑ, μελέτησε περισσότερους από 100.000 Αμερικανούς για πάνω από 15 χρόνια. Παρατήρησε ότι όσοι είχαν σοβαρή έλλειψη ύπνου είχαν οκταπλάσιες πιθανότητες να σκοτώσουν άνθρωπο και ότι η πιο πιθανή ώρα του εγκλήματος είναι γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Παράλληλα διαπίστωσαν ότι όσοι έπασχαν από αϋπνίες είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν στις 3 τα ξημερώματα.

Εκρήξεις θυμού

Η εξήγηση που έδωσαν οι ερευνητές είναι ότι η ακραία έλλειψη ύπνου κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ευάλωτοι, «τεντώνει» τα νεύρα τους, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανό να έχουν εκρήξεις θυμού, τις οποίες ξεσπούν στους άλλους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου για τη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα μειώνει την ορθολογική σκέψη. «Ο διαταραγμένος ύπνος μπορεί να βλάψει έντονα τη λογική σκέψη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παρορμητικές συμπεριφορές σε ευάλωτα άτομα» τόνισε ο Tubbs.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This