Επικίνδυνη κλιμάκωση: Επιβεβαιώνει ο Μπλίνκεν ότι δόθηκε έγκριση για χρήση αμερικανικών όπλων σε ρωσικό έδαφος

Must Read

Κλιμακώνεται ο φόβος για παγκόσμια σύρραξη, με τις ΗΠΑ να επιβεβαιώνουν ότι ανάβουν το πράσινο φως στον Ζελένσκι να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα σε ρωσικό έδαφος, την ώρα που το Κρεμλίνο εξαπολύει πυρηνικές απειλές.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε σήμερα μετά από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Πράγα ότι ο Τζο Μπάιντεν ενέκρινε να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας που επιτέθηκαν στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κίνηση της Ουάσιγκτον, είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην πολιτική του Μπάιντεν, ο οποίος είχε σταθερά αρνηθεί να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για χτυπήματα στη Ρωσία.  Υπενθυμίζεται ότι τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς δόθηκαν στο Κίεβο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για να επιφέρουν πλήγματα εντός της ρωσικής επικρατείας.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία ήρθε σε εμάς και ζήτησε την άδεια χρήσης όπλων που παρέχουμε για να αμυνθούμε έναντι αυτής της επιθετικότητας, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών δυνάμεων που συγκεντρώνονται στη ρωσική πλευρά των συνόρων και στη συνέχεια επιτίθενται στην Ουκρανία» δήλωσε  ο Μπλίνκεν. «Και αυτό μεταφέρθηκε απευθείας στον Πρόεδρο, και όπως ακούσατε, ενέκρινε τη χρήση των όπλων μας για αυτόν τον σκοπό».

Όπως αναφέρει το Reuters, είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Μπάιντεν χαλαρώνει αθόρυβα την πολιτική του για τις προμήθειες όπλων για την Ουκρανία. Νωρίτερα αυτό το έτος, έσκυψε στις εκκλήσεις για αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς γνωστούς ως ATACMS στο Κίεβο. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία στη μάχη κατά της εισβολής πλήρους κλίμακας που ξεκίνησε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2022. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι η πολιτική των ΗΠΑ θα συνεχίσει να απαγορεύει στον ουκρανικό στρατό να χρησιμοποιεί τα ATACMS, τα οποία έχουν βεληνεκές έως και 186 μίλια (300 χλμ.) και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για βαθιά χτυπήματα εντός της Ρωσίας.

Οργή Όρμπαν κατά του ΝΑΤΟ: Θέλουν να σύρουν την Ουγγαρία σε πόλεμο!

Νωρίτερα, ο Ορμπάν καταδίκασε την απόφαση δυτικών κυβερνήσεων, που ελήφθη, σύμφωνα με τον ίδιο, υπό την πίεση του NATO, να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα που του παρέχουν κατά στόχων στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι έχουν πει ότι όσο πιο αποτελεσματικά θα είναι τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους, τόσο περισσότερο θα προχωρήσουν», υπενθύμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως έχουν πει ότι «ξεκίνησαν εισβολή επειδή η Ουκρανία ήθελε να ενταχθεί στο NATO» και ότι «θα προχωρούσαν, έως ότου να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη». «Η προέλαση των Ρώσων συνδέεται, επίσης, ως εκ τούτου με το είδος των όπλων που χρησιμοποιούνται από τους Ουκρανούς για να στοχευθεί η ρωσική επικράτεια», συμπέρανε ο Όρμπαν. «Είναι παράλογο για το NATO, αντί να μας υπερασπίζεται, να σύρει εμάς, ένα κράτος μέλος, σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό είναι τόσο παράλογο, όσο το να αποφασίζει ένας πυροσβέστης να πάει να σβήσει μια πυρκαγιά με φλογοβόλο», έκρινε και υποστήριξε πως κάθε εβδομάδα το NATO «πλησιάζει όλο και περισσότερο σε έναν πόλεμο».

Μεντβέντεφ: «Δεν μπλοφάρουμε για τα πυρηνικά»

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προχώρησε σε προειδοποιητικές δηλώσεις για χρήση πυρηνικών όπλων μετά από την απόφαση των ΗΠΑ. Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας και ότι η σύγκρουσή της με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.

Σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο Μεντβέντεφ είπε ότι η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο».




 

Μετά τις ΗΠΑ, η Γερμανία λέει πως η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα κατά της Ρωσίας

«Πράσινο φως» και από τη Γερμανία στο Κίεβο που επιτρέπει να χτυπήσει με τα όπλα του το εσωτερικό της Μόσχας και γίνεται η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ. 




 

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε την Παρασκευή ότι το Βερολίνο θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ επιτρέποντας στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της, για να στοχεύσει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

 

Το Βερολίνο δεν ήθελε να επιτρέψει τη χρήση των όπλων του για την προσβολή στόχων στη Ρωσία, επικαλούμενο φόβους για κλιμάκωση του πολέμου. Τώρα, ωστόσο, η Γερμανία υπογραμμίζει ότι «το Κίεβο μπορεί να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, όπως ορίζουν τουλάχιστον οι διεθνείς υποχρεώσεις».

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εδώ πρόκειται για πολιτικά Ευρωπαϊκά Σκύβαλα, Ηλίθια πιονάκια με άδεια σακκάκια, υπάκουα κουταβάκια, σε
    ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΌΝΟΥΣ, τύπου Μπάϊντεν, Μπλίνκεν απόλυτοι εκπρόσωποι των πέντε κορυφαίων βιομηχανιών όπλων στο Αμέρικα, παίζουν με τα κουμπιά ενός πυρηνικού ολέθρου!!
    Δεν είναι για γέλια, ο Κυριακούλης με τις τσαχπινομαγκιές του, μας έβαλε στο στόχαστρο του Πούτιν!!
    Αν το Ουκρανικό πάρει την επικίνδυνη τροπή που το γουστάρουν να γίνει οι Αμερικάνοι, να δω που θα κρυφτούν τα βουτυράτα οπίσθια των Μαγκιόρων της νουρ δουρ, επιτελικής σαχλαμάρας!!

  2. Όταν θα στείλει η Ρωσία τα τελεσίγραφα για τον μαζικό βομβαρδισμό της Ουκρανίας οι σκατόψυχοι Ευρω-πέη των Βρυξελλών θα αρχίσουν να ψάχνουν pambers. Για τα ραμολί της άλλης άκρης του Ατλαντικού δεν υπάρχει θέμα γιατί έτσι και αλλιώς φοράνε…
    Νομίζουν λανθασμένα ότι με το να σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό στους πολίτες τους, ότι αυτοί δεν θα ψηφίσουν ακραία ή πατριωτικά κόμματα για να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί ισχύος στην Ευρωβουλή. Ακριβώς το αντίθετο θα γίνει…
    Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν την δύναμη με την ψήφο τους να σταματήσουν την πιο άσκοπη αιματοχυσία στην ιστορία της Ευρωπαϊκής ηπείρου…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This