Οργή Τραμπ για την καταδίκη: «Θα ασκήσουμε έφεση – Όλα γίνονται από τον Μπάιντεν»

«Aπειλεί τη δημοκρατία μας» απαντάει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Must Read

Οργισμένος εμφανίστηκε μετά την καταδίκη του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά του Τζο Μπάιντεν και προανήγγειλε ότι θα ασκήσει έφεση.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε  «πολύ άδικη» την ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, όπου κρίθηκε ένοχος για παραποίηση λογιστικών εγγράφων, με σκοπό να αποκρύψει χρήματα που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σε δηλώσεις από το Μανχάταν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αποκάλεσε  «άρρωστους» και «φασίστες» τον Τζο Μπάιντεν και τη «συμμορία» του. Ο ίδιος τόνισε ότι ασκήσει έφεση. «Θα προσφύγουμε κατά αυτής της απάτης. Και θα το κάνουμε για πολλά διαφορετικά πράγματα» είπε και εξαπέλυσε πυρά κατά του δικαστή Χουάν Μέρτσαν: «Δεν μας επέτρεπε να έχουμε μάρτυρες, δεν μας επέτρεπε να μιλήσουμε, δεν μας επέτρεπε να κάνουμε τίποτα. Ο δικαστής ήταν τύραννος». «Αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε», συνέχισε, χειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ένα από τα κεντρικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας του. «Είναι κακοί άνθρωποι. Σε πολλές περιπτώσεις, πιστεύω, είναι άρρωστοι άνθρωποι. Όταν κοιτάς τη χώρα μας, τι συμβαίνει, όπου εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι ρέουν από όλα τα μέρη του κόσμου, όχι μόνο τη Νότια Αμερική, από την Αφρική, από την Ασία, από τη Μέση Ανατολή, και έρχονται από τις φυλακές, και έρχονται από ψυχιατρικά ιδρύματα και φρενοκομεία. Έρχονται από όλο τον κόσμο στη χώρα μας και έχουμε έναν πρόεδρο και μια ομάδα φασιστών που δεν θέλουν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό» είπε.

«Η αληθινή ετυμηγορία θα εκδοθεί στις 5 Νοεμβρίου, από τον αμερικανικό λαό», είχε δηλώσει χθες ο Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων. «Είμαι πολιτικός κρατούμενος», είπε στη συνέχεια, κάνοντας έκκληση για δωρεές στην προεκλογική εκστρατεία του. Σύμφωνα με το επιτελείο του, συγκέντρωσε 34,8 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες ώρες, δηλαδή «σχεδόν τα διπλά από την πιο καλή ημέρα (για τις δωρεές) που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα».

«Aπειλεί τη δημοκρατία μας» λέει ο Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ «απειλεί τη δημοκρατία μας», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Πρώτα αμφισβήτησε το εκλογικό σύστημά μας. Στη συνέχεια, αμφισβήτησε το δικαστικό σύστημά μας. Και τώρα μπορείτε να τον σταματήσετε», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, παραπέμποντας τους followers του σε έναν ιστότοπο συλλογής δωρεών για την προεκλογική εκστρατεία του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This