Μπάιντεν: Σχέδιο εκεχειρίας 3 φάσεων του Ισραήλ – «Καλώ τους πάντες να το δεχθούν»

«Είναι καιρός να τελειώσει αυτός ο πόλεμος»

Must Read

Ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε την Παρασκευή το ισραηλινό σχέδιο για την Λωρίδα της Γάζας. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε την Χαμάς να το αποδεχθεί και τόνισε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε να χαθεί» αυτή η ευκαιρία. Το σχέδιο της κυβέρνησης Νετανιάχου περιλαμβάνει τρεις φάσεις, με την πρώτη να διαρκεί 6 εβδομάδες πλήρους κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση του IDF από τις κατοικημένες περιοχές του θυλάκου.

Σε αυτό το διάστημα Ισραήλ και Χαμάς θα διαπραγματευτούν με γνώμονα την δεύτερη φάση, η οποία θα σηματοδοτεί την μόνιμη παύση των εχθροπραξιών. Εάν οι διαπραγματεύσεις διαρκέσουν πάνω από 6 εβδομάδες, η εκεχειρία θα συνεχιστεί εφόσον διαρκεί ο διάλογος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην δεύτερη φάση θα γίνει ανταλλαγή κρατουμένων και θα απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποσυρθούν.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει ένα μεγάλο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

Δείτε το βίντεο




 

«Ξέρω ότι ορισμένοι στο Ισραήλ, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης, δεν θα συμφωνήσουν με το σχέδιο» τόνισε ο Μπάιντεν, προτρέποντας την κυβέρνηση να στηρίξει την συμφωνία, παρά τις πιέσεις που ενδεχομένως θα δεχτεί.

«Ζητώ από τους Ισραηλινούς να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σκεφθούν τι θα συμβεί αν χαθεί αυτή η στιγμή» πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα έχει πάντα ό,τι χρειάζεται για να αμύνεται.

Η πρόταση του Ισραήλ είναι εν γνώσει του Κατάρ και της Χαμάς, και οι μεσολαβήτριες χώρες εργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα επανεκκινήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ.

«Είναι καιρός να τελειώσει αυτός ο πόλεμος» υπογράμμισε ο Μπάιντεν, υπενθυμίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν βιώσει μια «κόλαση και πάρα πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This